2018. február 18., vasárnap

ORBÁN VIKTOR KINŐTTE MAGYARORSZÁGOT

HVG ONLINE - ITTHON
Szerző: TÓTH RICHÁRD
2018.02.18.


A magyar miniszterelnök huszadik évértékelő beszéde olyan volt, mintha nem is Magyarországra politizálna, számára Európa lenne a terep. Hazai ellenfeleit alig nevezte meg, lenéző félmondatokat kaptak csak, míg a „legyőzött” európai politikusokon névvel élcelődött.

Negyvenkilenc nappal a választások előtt – az újabb kétharmad kapujában – Orbán Viktor a vasárnapi évértékelőjén mindössze annyit mondott a szerinte reménytelen helyzetben lévő kihívóiról, hogy az MSZP – egyedül ezt a pártot nevezte nevén – idegenlégióst igazolt (nevezhetnénk ezt felcsúti modellnek is, bár Orbán nem az elismerés szintjén szólt a szocialistákról) a lista élére, aki kivezeti a pártot a parlamentből, a DK pedig – bár Gyurcsány Ferenc pártját már nem nevezte meg – virtigli kommunista párttá vedlett vissza.

Az LMP és a Jobbik sem érdemelte ki, hogy a kormányfő kiejtse a nevüket, előbbinek csak annyi a zsenialitása, hogy lehet más a politika, de senki nem tudja, milyen is lenne az, utóbbi pedig a legabszurdabb párt mindközül, mert azzal állt elő, hogy az iszlám az emberiség utolsó reménye...

...Orbán előtt, szombaton három másik párt is évértékelőt tartott, a DK, az LMP és a Momentum.
A sok évértékelő és a kezdődő kampány kicsit elhalványította Tiborcz István fényét, de nem feledjük: az OLAF megnevezett hét céget és több magánszemélyt az Elios-ügy érintettjeként. Ráadásul a miniszterelnök veje – aki érettségivel aratta a szédületes gazdasági sikereit – 2015-ben eladta a cégét, erről az üzletről pedig most kiderült, hogy 3 milliárd forinttal gazdagította Tiborczot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.