2018. február 24., szombat

TERRORROBOTOK, DRÓNELTÉRÍTÉSEK, KAMU NAGYBÁCSIK: VÉSZJÓSLÓ JELENTÉS A MESTERSÉGES INTELLIGENCIA VESZÉLYEIRŐL

QUBIT
Szerző: BODNÁR ZSOLT
2018.02.23.


„A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás képességei soha nem látott mértékben nőnek. Ezeknek a technológiáknak sok hasznos alkalmazási lehetőségei vannak, a gépi fordítástól kezdve az orvosi képalkotásig. (...) Kevesebb figyelmet fordítunk azonban az olyan módszerekre, amelyek a mesterséges intelligenciát rosszindulatúan használhatják fel” – ezzel a bevezetővel kezdődik a 14 intézmény 26 szakértője által jegyzett, A mesterséges intelligencia rosszindulatú felhasználása: előrejelzés, megelőzés és kockázatcsökkentés című százoldalas jelentés.

A szerzők hangsúlyozzák: megoldásokat nem tudnak kínálni, de bemutatják azokat a támadástípusokat, amelyek már a következő öt évben elérhető technológiákkal lehetővé válnak, ha nem alakulnak ki időben a megfelelő védelmi stratégiák.

Amellett, hogy a jelenleg is létező támadásokat az AI-k elterjedésével egyszerűbben, olcsóbban és hatékonyabban lehet majd kivitelezni, megjelenhetnek újfajta, a jelenleg létező technológiákkal kivitelezhetetlen károkozási lehetőségek, amelyeket még nehezebb lesz a támadás mögött álló személyekhez kötni.

A szakértők három különböző biztonsági szakterületen vizsgálták a lehetséges fenyegetéseket: a digitális, a fizikai és a politikai biztonság szempontjából...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.