2018. február 25., vasárnap

TIBORCZ SZÁLLODÁKAT SZERZETT, CSONGRÁDBAN CSALÓK SEGÍTIK A KAMPÁNYT - HETI LAPSZEMLE

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2018.02.24.


Heti Válasz: két keszthelyi szállodája lett Tiborcznak

A napokban egy újabb vállalatot is a nevére vett a kormányfő veje, így hivatalosan is övé a keszthelyi Balaton-part két híres szállodája, a műemléki besorolású Hullám és a felújítás alatt álló Helikon, illetve a hozzá tartozó teniszkomplexum. A Pannon Tessera Hospitalis Zrt.-ben is meghatározó részvényes a BDPST. A törzsrészvények többsége a Tiborcz Istvánnal régóta összefonódott West Hungária Bau-csoportnál van, a profit „hazavitelére” jogosító elsőbbségi papírokon viszont a BDPST és egy RLC Alfa nevű kft. osztozik. Utóbbi közvetve Fintha-Nagy Ádám ügyvédé, akit az Átlátszó.hu nemrég a Kulcsár Attila-féle brókerbotrány milliárdjaival hozott összefüggésbe.

Mfor: a versenyhivatal nem gátolja Mészárost a hasításban

Két, Mészáros Lőrinchez köthető összefonódást is vizsgált az elmúlt időszakban a Gazdasági Versenyhivatal, egyik esetben sem talált kivetnivalót a hatóság. Status Geo Invest Kft. cégvásárlásait vizsgálta. A tranzakcióban összesen 4 társaság felett szerez közvetett egyedüli irányítást: az Arcata Holding Kft., a Salinas Befektetési Kft., a Geosol Kft., valamint a Bakony-Sol Tüzelőanyag Előkészítő és Feldolgozó Kft. felett. Az eladók közvetlenül, illetve leányvállalatokon keresztül a Csányi Sándor tulajdonában álló Bonitás 2002 Zrt., a Veolia Víz Zrt., illetve a Nagy György tulajdonában lévő Westbay Kft. A Geosol az ország egyik legkorszerűbb biomassza és hulladékkezelő rendszere, mely a Mátrai Erőmű ipari parkjában működik. A másik, GVH által vizsgált tranzakció során egy vasútépítéssel foglalkozó céget, a V-Híd Zrt.-t szeretné Mészáros a feleségével közösen bekebelezni. A társaság, mely 2016-ban 2 milliárdos árbevételt realizált 320 milliós nyereséggel, a bukott kulturális államtitkár, L. Simon László bizalmasának, Sárváry István tulajdona. Ezzel egy olyan céget szereznek meg Mészárosék, melyet az MKB, vagyis Mészáros bankja hitelez.

Magyar Nemzet: Felcsúton is LED-ek világítanak


A Fejér megyei község két lépcsőben modernizálta a közvilágítást. Első alkalommal 259 közterületi lámpát cseréltek le LED-technológiára, majd második ütemben további 96 világítótesttel bővítették a rendszert Felcsúton. Nem csupán javaslatokat tett az önkormányzatnak Hamar Endre cége, de a az OLAF-jelentésben is emlegetett Sistrade Kft. üzemelteti a felcsúti közvilágítást is. Felcsúton három cégtől kértek be ajánlatot az első 259 lámpára. Az Elios nem volt köztük, vélhetően az OLAF-vizsgálat miatt. A legkedvezőbb ajánlatot az U Light Kft. adta, ezért Mészáros Lőrinc a cég 13,2 millió forintos ajánlatának elfogadását javasolta, amit hozzászólás és ellenszavazat nélkül el is fogadtak Felcsút képviselői.

Hír TV: csalókkal fog össze a Fidesz a roma szavazatokért


Hatmilliárdos költségvetési csalás elkövetőivel szövetkeztek a roma szavazatok megszerzéséért a csongrádi fideszesek. Milliárdos maffiózók politikai védettségért cserébe a csongrádi romák szavazatait ígérték. Az akciót a nemrég alakult Romano Kraj nevű szervezet irányítja. A Célpont az utca emberét kérdezte: „Hozzám is bekopogtak, és akkor én is írtam alá, csak most nem tudom, hogy kinek. (…) A nevemet kérték, meg az adataimat írták föl. És még egy kiló kenyeret is adtak, hogy indulnak a parlamenti választásokon.”

444: fideszes kampányt szerveznek a szentendrei polgármesteri hivatalban


A Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület (TESZ) tette közzé a Facebookon azt a kampányszervező e-mailt, amit az önkormányzat kulturális referense véletlenül az ő képviselőjüknek is elküldött. Ebben az önkormányzat munkatársa hétfő délután arra kérte a fideszes képviselőket, hogy adják meg a kampányban nekik segítő aktivisták nevét és születési idejét. Az egyik fideszes képviselőt az sem zavarta, hogy a TESZ kiposztolta a levelet, mert szerda délután a „reply all”-ra kattintva küldte vissza az aktivisták személyes adatait minden címzettnek, így az ellenzéki képviselő ezt is megkapta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.