2018. február 1., csütörtök

TŰ A SZÉNAKAZALBAN: TURKÁLJON VELÜNK A POLITIKUSOK ZSEBÉBEN

ZOOM
Szerző: SZILÁGYI RICHÁRD, LENGYEL TIBOR, KOVÁCS GÁBOR, HORVÁTH ATTILA, GRIMM BALÁZS
2018.02.01.


...Így változott – legalábbis papíron – a politikusok vagyoni helyzete az elmúlt évben:

Orbán Viktor: egy év alatt feleségével közösen 251 ezer forintot spórolt a miniszterelnök, ami havi 20 ezer forintos családi megtakarításnak felel meg. Ez még talán Önnek is sikerülhet.
Áder János: vagyonnyilatkozatában is olyan kiszámítható, mint köztársasági elnöki tevékenykedésében. Forint folyószámlájának egyenlege 5 millióval emelkedett.

Rogán Antal: a feltaláló-propagandaminiszter 25 millió forintot keresett elektronikus aláírással kapcsolatos találmányával. Banki hitelét pedig lenullázta.
Lázár János: a hozzá köthető ingatlanokat csak kilenc pótlap közbeiktatásával tudta felsorolni, mégsem tud megküzdeni az adósságaival.

Kósa Lajos: a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter fennálló tartozásai kerekítve 3 millió forinttal csökkentek, így már csak 28 millióval tartozik.

Németh Szilárd: a sorosozásban és a nemzetbiztonsági kockázatkeresésben élen járó Fidesz-alelnök 660 ezres hitelkártyatartozást hozott össze.

Seszták Miklós: a fejlesztési miniszter bankbetétje 300 millió fölé nőtt, 18 milliót pedig készpénzben tart. Ügyvédi irodája is egyre többet hoz a konyhára.

Pintér Sándor: a belügyminiszternek és feleségének 2017-ben már 275 millió forintnyi befektetése volt. De még a Wartburg is megvan.

Tállai András: A NAV-vezető és államtitkár már nem szerkesztője két újságnak, ami körülbelül havi 500 ezres kiesést jelent a családi kasszából.

L. Simon László: a frissen felvett 282 milliós hitelből Zsolnay-részvényeket és a 26 régi mellé 6 új ingatlant vásárolt.

Gyurcsány Ferenc: eladta az Altust, a pénzt értékpapírokba fektette. A DK elnöke – egyedüliként – idén is közzé tette hozzátartozói vagyonnyilatkozatát.

Mesterházy Attila: az MSZP 44 éves volt elnöke a jelek szerint már a nyugdíjas éveire készül, előtakarékossági számláján már 300 ezer forint van.

Mengyi Roland: a költségvetési csalással és vesztegetéssel vádolt fideszes Voldemort nagyúrnak” szinte semmije sincs, csak pere.

Kövér László: az Országgyűlés elnökének eltűntek a bronzszobrai, a hozománybiztosításának összege viszont emelkedett.

Kubatov Gábor: a Fradi-vezér Fidesz-alelnök megvette hatodik autóját, és továbbra is vonzódik a CD-khez, amiből ezer darabos gyűjteménye van.

Szijjártó Péter: továbbra is 30 millió forinttal tartozik szüleinek, akik annak idején segítették a fiúk házvásárlását.

Semjén Zsolt: a miniszterelnök-helyettes 4 millió forint készpénzről adott számot, vagyis négyszer annyi megtakarítása van, mint Orbán Viktornak.

Révész Máriusz: bejött neki az ingatlanboom, de a vagyonnyilatkozatot nem tekinti egzakt tudománynak, sacc per kábéra ír be tételeket.

Csepreghy Nándor: Lázár János helyettese szereti a műtárgyakat, tavaly egy szekreterrel is gazdagabb lett. Nem feledkezett meg az Erzsébet-utalványokról sem.

Bánki Erik: a gazdasági bizottság fideszes elnöke nagyon féltheti az életét.

Tuzson Bence:
egy kisebb lakás ára eltűnt Rogán államtitkárának megtakarításaiból, de nem tudjuk, mire költötte a vízforralót kedvelő politikus.

Varju László: a tavalyi botrány ellenére, idén sem tüntette fel panzióját a Demokratikus Koalíció alelnöke.

Selmeczi Gabriella: a jelek szerint ugyanolyan jól ért az ingatlan-bérbeadáshoz, mint a nyugdíjak megvédéséhez.

Molnár Zsolt: ő sem egy ingatlanguru, fele annyiért adja ki a lakását, mint egy évvel ezelőtt. Nem mellesleg vett egy új Volkswagen Arteon-t.

Bárándy Gergely: a ciklus végén a családi ügyvédi irodába visszatérő szocialista politikus ajándékba kapott egy fővárosi lakást, és felvett 20 milliónyi kölcsönt.

Lukács Zoltán: a politikával felhagyni készülő másik MSZP-s politikus feltalálta az időutazást – újra megvette a lakást, amit már tív éve is.

Nyitrai Zsolt: a fideszes képviselő, miniszterelnöki megbízott és miniszteri biztos bevételei havi félmillióval csökkentek. De így is félre tudott rakni pár milliót.

Kunhalmi Ágnes: az MSZP kampányarca havi 100 ezer forinttal tudta növelni megtakarításait, mégis az egyik legszegényebb szocialista politikus.

Lezsák Sándor: az Országgyűlés fideszes alelnöke szorgosan törleszti adósságait, tavaly 5,2 millió forintot fizetett vissza.

Volner János: a Jobbik frakcióvezetője nagyon otthon van a takarékbetétekben.
És a „kivételezettek”: Jelenleg 56 államtitkár szolgál az Orbán-kormányban, de többeknek soha nem fogjuk megismeri a vagyongyarapodását...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.