2018. február 26., hétfő

ÚTELÁGAZÁSHOZ ÉRKEZETT ORBÁN VIKTOR ÉS A FIDESZ

KARVALYOK FÖLDJE 
Szerző: Karvalyok Földje
2018.02.26.


Lázár János szerint a polgárok új irányt akarnak, legalábbis Hódmezővásárhely viszonylatában biztos. De vajon a Fidesz április elejéig fel tud mutatni egy ilyet? Mert ha az ország egyik legjobban pénzelt városában is másra lenne szükség, mint ami eddig volt, akkor a többiben, különösen az elhanyagoltakban, még inkább.

Dőljünk hátra és morfondírozzunk el egy kicsit a tárgyban, milyen új irányt szeretnének a választók, legalábbis azok, akik elhiszik, a problémák megoldására más válasz is lehet, mint csak a Fidesz.

Az egyik lehetőség az (és ez valószínűleg egybecsengene a Fidesz-vágyálommal is), hogy ugyanaz kéne, ami eddig volt, csak sokkal intenzívebben, a komótos séta csapjon át galoppba, az eddigi tötyörgős NER-építés váltson szuperszonikus sebességre. Még több migráncsozás? Biztos nem volt elég annyi, amennyit a vásárhelyiek hallottak mostanában. Még több Soros-plakát? Még több mecsettel, faji keveredéssel ijesztgetés? Még több fenyegetés, listázás, ki amennyije van, annyit ér fejtegetés? Ez nagyon bejönne a Fidesznek, bár a vásárhelyi eredményt látva az már erősen bizonytalan, kinek hozna ez győzelmet. Elég csak figyelni Hegedűs Zoltán szavaira, miszerint „a mai napon a piszkos kampány győzött”. Igen, a piszkos kampány győzött, csak nem annak hozta a babérokat, aki fizette a templomban kiprédikálást, az extra nyugdíjas megvesztegetést meg a lejárató listákat. Eljutottunk odáig, hogy kormánypártunk addig tolta túl a negatív kampányt, amíg meggyőzte az embereket, tényleg ideje véleményt nyilvánítani és a szavazó fülke magányában valami mást kívánni, mint ami eddig volt. Egy új irányt.

Vásárhely polgárai bebizonyították, tényleg valami mást szeretnének. Még az is lehet, hogy abból lett elegük, hogy az Elios-projekt zéró pácienseként kétes országos hírnévre tettek szert (köszönet Lázárnak és Tiborcznak, részletesen itt), de a véletlenül pont a Lázár-család birtokai mellé felépült vadászkastély is bezavarhatott a képbe, vagy szimplán csak az motoszkált az agyukban, mégsem kéne olyan szemérmetlenül ellopni az önkormányzat vagyonát, mint ahogy az elmúlt években ez történt. Vagy Vonának van igaza és a választók a hazudozás, lopás és arrogancia korszakának akarnak véget vetni.

A vásárhelyi Fidesz-kudarc okairól valószínűleg még sokat fogunk hallani és olvasni, no nem a kormánypárti sajtóban, hanem a még függe...

tlen médiában. De vajon mit szűrhet le most a Fidesz, mit kellene másképp csinálnia? A zászlóshajó már elsüllyedt, sovány vigasz, hogy Kiskunhalason megvan a kétharmad, hiszen az mégsem magának Lázárnak személy szerint a kudarca. Mert az, hogy Vásárhelyen a jobbikos és baloldali szavazók is szívfájdalom nélkül megszavazták ugyanazt a jelöltet, azért jelent valamit – ugyan ki mert volna pár hónappal ezelőtt olyan szürreális képet vizionálni, amelyben egy politikai rendezvényen Dés Lászlót meg Gerendás Pétert gárdamellényes férfiak hallgatják? Vagy hogy a szavazókörökbe ugyanaz a jelölt egy jobbikos és egy balos delegáltat is küld, biztos, ami biztos?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.