2018. március 25., vasárnap

53 HELYREIGAZÍTÁSI PERT VESZTETT TAVALY A KORMÁNYKÖZELI MÉDIA, SOKKAL TÖBBET MINT EGY ÉVVEL KORÁBBAN

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2018.03.24. 



A Fővárosi Törvényszéktől kapott adatok szerint 2017-ben összesen 53 sajtó-helyreigazítási pert vesztett a 888, a közmédia, a Lokál, a Magyar Idők, az Origo, a Pesti Srácok, a Ripost és a TV2.
A nem kormánypárti internetezők elterjedt véleménye szerint az állami tulajdonú közmédia, és az állami hirdetésekkel hizlalt kormánypárti sajtó folyamatosan csúsztatással és hazugságokkal tolja a fideszes propagandát.

Több ellenzéki politikus is bejelentette az elmúlt hónapokban, hogy egy-egy cikk vagy riport miatt pert indított valamelyik kormányközeli média ellen; és arról is többször jelent meg hír, hogy a valótlan történetekkel lejáratott ellenzéki meg is nyerte az ügyet a bíróságon.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy mindennek mekkora nyoma van a hivatalos statisztikában, ezért közadatigénylésben kértük ki a Fővárosi Törvényszéktől, hogy 2016-ban és 2017-ben a 888, a közmédia, a Lokál, a Magyar Idők, az Origo, a Pesti Srácok, a Ripost és a TV2 ellen hány darab sajtó-helyreigazítási kereset érkezett, és hány ilyen pert vesztettek el ezek a szerkesztőségek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.