2018. március 14., szerda

A HIT GYÜLEKEZETE A BÉKEMENETRE TOBOROZ, AZ ATV VEZÉRIGAZGATÓ A FIDESZNEK KAMPÁNYOL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AN
2018.03.14.


Az SZDSZ-alapításban résztvett Hit Gyülekezete március 15-én a fideszes Békemenetre hívja a tagjait. Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, az ATV tulajdonosa, országos kampánykörúton jár. A vidéki városokban fiával, Németh Szilárddal, az ellenzéki ATV vezérigazgatójával, a Fidesz melletti szavazásra buzdítja a Hit Gyülekezete tagjait.

Németh Sándor szerepzavara skizofrén helyzetet idézett elő. Az ellenzéki ATV tulajdonosa a Fidesz mellett kampányol. Másrészt Németh Sándor nem politikus, hanem egyházi vezető. Az egyház az államtól elválasztva működik, és pártpolitikai tevékenységet nem folytathat. De ő egyháza egyszemélyi vezetőjeként járja az országot, mint egy politikus, és visszaél a hívek függő helyzetével, s politikai célokra használja fel azt.

Ilyet a katolikus egyház egyetlen papja sem tesz, arról nem is beszélve, hogy Németh ezt egyházvezetőként teszi. Ez olyan, mintha Erdő Péter bíboros járna városról városra, híveket agitálva a Fidesz melletti szavazásra. Emlékezetes, hogy még egy hódmezővásárhelyi pap templomi ajánlása is országos botrányt okozott. Ehhez képest Németh kampánykörúton jár körbe az országban, és azt játssza, mintha egy vezető politikus, pártelnök lenne, a Fidesz mellett kampányolva.

Németh Sándor Balatonfüred után legutóbb Gyöngyösön tartott a helyi Hit Gyülekezete szervezésében Fidesz melletti kampánygyűlést. A rendezvényeket “Hit és közélet” címmel tartják, de a program célja az, hogy a Hit Gyülekezete tagjaira nyomást gyakoroljon, hogy a Fideszre szavazzanak. A korábban “önfenntartónak” nevezett Hit Gyülekezete a Fidesztől soha nem látott mértékű támogatást kap, nemrégiben csaknem egymilliárd forintot kapott Orbántól az adófizetők pénzéből. A Fidesz kampányában való részvétel is jól fizet majd.

A választásig hátralevő időben Németh Sándor végigjárja az országot, mintha akár a Fidesz fizetett propagandistája lenne, és a hívők lelkiismereti feladatává teszi, hogy szavazzanak a Fideszre. A választás előtt március 23-25 között Németh háromnapos ún. “konferenciát tart a Hit Parkban, amely szintén a választási kampány jegyében zajlik. Németh három napon át mintegy húsz órán keresztül fogja győzködni a hallgatóságát az illiberális Fidesz melletti szavazás fontosságáról. A Fidesz győzelme esetén kihirdeti “Isten” és a maga győzelmét.

Az pedig már tényleg az abszurditás kategóriája, hogy Németh Szilárd, Németh Sándor fia, az ATV vezérigazgatójaként vesz részt ezeken a Fidesz melletti kampánygyűléseken, s így kellene elhitetnie, hogy az ATV ellenzéki csatorna, amely nem a Fidesz és Orbán malmára hajtja a vizet. Önmagában az is összeférhetetlen, hogy egy közéleti csatorna felső vezetője ilyen politikai kampányrendezvényeken részt vegyen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.