2018. március 1., csütörtök

A KÉTARCÚ VANCOUVER

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Lívia
2018.03.01.



Érdekes, hogy miközben az Egyesült Államok kapcsán rendre felmerül, hogy egy olyan nagy országról nem lehet egységként beszélni, ez Kanadánál ritkábban hangzik el, pedig a nyelvi-kulturális különbségek talán még nagyobbak is, mint a déli szomszéd esetében. Erre is rávilágít Lívia posztja, aki Vancouver kapcsán nem a pozitívumokat írta meg. (A képeket köszönöm neki.)

„Második éve taposom a Sziklás-hegység nyugati partjának porait immár letelepedett bevándorlóként, jogokkal és kötelezettségekkel.

Nézegettem néhány Kanadáról szóló posztot, és lévén, hogy ez egy irdatlan nagy ország, szerintem az élmények összehasonlíthatatlanak egy mondjuk Ottawában élő magyar, illetve egy Vancouverben élő magyar szemszögéből.

Nézzük a legfontosabbat! Az amerikai kontinens nyugati partjáról az összbenyomásom az, hogy ide egyszerűen nem jut el a valóság. Olyan, mintha a Sziklás-hegység leszigetelné a világnak ezt a részét a többitől, s valami utópikus álomban úsznának az itteniek. És én is itt úszok most már.

Hogy könnyebb legyen a megértés, példákat hozok.

A világ hírei nem jutnak el

A hírek, a világ hírei, de leginkább az európai hírek ide nem jutnak el. A tv-k nem nagyon közvetítenek egy-egy megmozdulásról, esetleg terrortámadásról (elnézést a negativitásért), online sem a világ történései az elsők, amik felugranak az itteni online sajtóban, a fő fókusz az amerikai és kanadai történéseken van.

Persze ha valaki az USA-ban él, akkor ez a dolog még hangsúlyosabb, de számomra furcsa, hogy míg Magyarországon a világhírekről könnyen tudomást szerzünk, a legfontosabb médiumokon hírt adnak ezekről, úgy itt azon kívül, hogy mi történik ezen a kontinensen, nem sokakat érdekel.

Rengeteg fals és torz benyomásba ütköztem például a jelenleg Európába történő bevándorlás megítélésével kapcsolatban..."...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.