2018. március 9., péntek

A NER BETELJESEDÉSE: ORBÁN LESZ A SAJÁT MAGA ELLENZÉKE - Ő FINANSZÍROZZA ÉS KONTROLLÁLJA MAJD AZ ÖSSZES ELLENZÉKI SAJTÓT ÉS PÁRTOKAT - AMI MEGMARAD

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.03.09.


A centrális erőtér kivédi a politikai és gazdasági ellentéteket, a centrális erőtér maga a 21. századi fasizmus definíciója, amely nem azonos az eredetivel, de lényegét tekintve az lesz. A különbség abban áll, hogy “illiberalizmus” néven olyan diktatúra jön létre, mely látszólag törvényes, holott nem az. A demokrácia hamis látszatában valósítja meg ugyanazt, amit a régi fasiszta diktatúrák erőszakkal és terrorral. De a vége ennek is erőszak lesz.

Ott azonban még nem tartunk, egyelőre a centrális erőtér kiépítése zajlik. Ennek lényege, hogy minden szabad és független intézményt, szervezetet ki kell szorítani, vagy meg kell szüntetni, esetleg belülről átalakítani, a NER uralma alá vonni. Minden vagy megszűnik, és eltűnik, vagy a centrális erőtér bekebelezi. A bekebelezett szervezeteket, sajtót, intézményt nem kell formálisan is Orbán alá rendelni, ezek egy része megmarad látszólag ellenzékinek, csak Orbán finanszírozza, kontrollálja, és tartja fenn őket.

A NER akkor lesz befejezett egész, amikor Orbánnak ő maga lesz az ellenzéke is. Ez nem azt jelenti, hogy ne lennének látszólag és a közhiedelem szerint ellenzéki lapok, újságok, és ellenzéki pártok, csak ezeket mind Orbán tartja el, ennél fogva ő kontrollálja, közvetve ő irányítja. Ez nem jelent közvetlen napi beavatkozást, hanem ő húzza meg az ellenzékiség határait, amelyek egyre szűkebbek lesznek.

Ezért mérges Orbán Lázárra, és zavarta el kampányolni, mert Hódmezővásárhellyel azt a látszatot keltette, mintha legyőzhető lenne a Fidesz, és eólehetne olyan ellenzék, amelyet nem ő tart a kezében. Szerencsére az ellenzék ragaszkodott a tőle kapott pénzhez és nem mondta fel a vele kötött informális szövetséget, amikor felesküdött a NER alaptörvényére, és a parlament bojkottálása helyett az “állami pártfinanszírozást”, magyarán Orbán pénzét választotta.

Ezért neki most valóban ez a harc lesz a végső, még egyszer ilyen szorult helyzetbe nem kerülhet. Ezt a választást megnyeri, de nem lehet biztos az állandóra beállított kétharmad megszerzésében. Viszont a következő négy év a NER végleges bebetonozásának ideje lesz. Ebben a következő négy évben megszüntet mindent, amit nem ő finanszíroz, nem irányít egy beépített emberen keresztül, ami nem tőle függ. Civil szervezeteket, sajtót, pártokat.

Először a struktúra véglegesítése következik, utána a gyeplő szorosabbra húzása, határok kijelölése még keskenyebb keretek között. Hogy világos legyen, a 444.hu most megírta, ami nyílt titok volt, hogy a Népszavát Orbán finanszírozza, Orbán tartja el, és Puch Lászlón kerestzül ő kontrollálja. A Népszava ellenzéki sajtó látszatának van fenntartva, ellenzéki is lehet addig a határig, amit Orbán kijelöl. Ez a határ jelenleg az, hogy a maffia családjáról, az Orbán-családról, és annak saját lábukon álló tagjairól nem lehet írni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.