2018. március 30., péntek

A SOROS-ALAPÍTVÁNYTÓL A SOROS-TERVIG - HARMINC FONTOS IDÉZETET SZEDTÜNK ÖSSZE A HARMINCÉVES FIDESZ VEZETŐINEK NYILATKOZATAIBÓL

MAGYAR NEMZET ONLINE
Szerző: PETHŐ TIBOR
2018.03.30.


1988

Az a politikai rendszer, amely nem hajlandó tárgyalni, amely nem hajlandó a társadalom megszerveződő erőivel tárgyalni, az csak önmagának tehet szemrehányást később, amikor rálőnek. […] Elzárkóznak a párbeszéd elől, lehetetlenné teszik, hogy azokat az indulatokat, amelyek fölgyülemlenek ebben a társadalomban, normális civil polgár módjára szerveződve levezessük. (Orbán Viktor)

1989

– Miből él?
– A Soros Alapítványtól havi tízezer forintos ösztöndíjat kapok, ehhez jön még a Századvég Kft.-től havonta öt–tízezer forint szerkesztői honorárium. (A HVG interjúja Orbán Viktorral)

Szabad választásokra készülünk, de közben a kormányzó pártnak továbbra is tulajdonában vannak a megyei napilapok, amelyeket nem hajlandó visszaadni. (Orbán Viktor)

1991

A vállalkozó a saját pénzét teszi kockára, és a saját kockázatának felelősségét viseli. Egy honatya nem a saját pénzét, hanem az adófizetők pénzét, a köz pénzét teszi kockára, és a köz kockázatára játszik, nem pedig a sajátjára – mint egy vállalkozó. […] Megítélésünk szerint egy becsületes honatya a köz pénzével be nem látható kockázatra nem vállalkozhat. (Orbán Viktor)

1992

A költségvetés oktatási előirányzatainak növekedése elmarad az infláció ütemétől, következésképpen az egy tanulóra jutó összeg valójában csökkenni fog. A helyzetet súlyosbítja az önkormányzatok forrásainak megkurtítása. (Orbán Viktor)

1993

A liberalizmus alapértéke a tolerancia, a türelem, a másság elviselésének képessége, amit egy igazi liberálisnak nem szabad elfelejtenie. (Kövér László)

1994

Elöljáróban hadd jegyezzem meg, hogy a liberális szó helyett inkább a szabadelvűt használom, hiszen vidéken semmit nem értenek abból, ha azt mondom, liberális. A mérsékeltség hangsúlyozása nagyon fontos, mivel a Fidesz korábban valóban radikális párt volt. (Orbán Viktor)

1995

Szerintem Magyarország érdeke az, hogy két határozott erőcsoport váltógazdálkodására vagy együttműködésére épüljön a magyar politika. (Orbán Viktor)

1996

A veszély tehát, tisztelt hölgyeim és uraim, nem az, hogy a régi intézmények visszatérnek. A veszély az az, hogy tisztességes versenyre épülő piacgazdaság helyett maffia-piacgazdaságot épít ki a jelenlegi kormány – akarva-akaratlanul. (Orbán Viktor)

1997

Ha Magyarországon a belpolitikai viszonyok kiegyensúlyozottabbak lennének, ha a kormánypártok gyanakvása az ellenzéki pártok irányába és fordítva nem lenne olyan mértékű, mint amilyen, akkor tudnánk alkalmazni azt a bölcs munkamegosztást, amivel Nyugat-Európában mindenhol élnek. Hasznot húznak abból, hogy más, tágabb a lehetősége egy parlamenti bizottságnak és elnökének, illetve más a külügyminiszternek. (Orbán Viktor)

1998

Nem azért dolgozott-e az elmúlt nyolc évben a társadalom, hogy soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti, rajta kívül nincs más alternatíva? Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar. (Orbán Viktor)

1999

A keresztény Magyarország kifejezés annak idején, a két háború között okkal vagy ok nélkül bánthatta az ország protestáns polgárainak érzékenységét. 1989 után pedig a keresztény kurzus kifejezést próbálták kevésbé tájékozott emberek riogatásra használni. Ezzel szemben nekem meggyőződésem, hogy ha a jövő Magyarországának fundamentumai között nem lenne ott nagyon jelentős örökségként a keresztyénség, akkor ez a Magyarország nagyon szegény és kiszolgáltatott ország lenne. (Orbán Viktor)

2000

Ne nyerjünk annyit, amennyit kértünk, ne mi kapjuk a legtöbbet. (Orbán Viktor)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.