2018. március 24., szombat

A SZURKOLÓK MÁR ROHADTUL UNJÁK, CSÁNYI ÉS ORBÁN NEM

INDEX
Szerző: ÁGHASSI ATTILA
2018.03.24.


Georges Leekenst 2017. januárban küldték el Algériából, mert ötből egy meccset nyert. Csányi októberben őt tartotta a legalkalmasabbnak. Versenyeztünk érte, mert ő lenne a garancia a 2020-as Eb-részvételre. Ollózós öngóllal indított.

10 hónap alatt harmadszor kapott ki a magyar labdarúgó-válogatott olyan ellenféltől, amelyik nem volt a legjobb százban a világranglistán. Hasonló nem fordult elő más országgal eddig talán az egész futballtörténelemben. Kazahsztán sokat tesz a futballért, de még a legalsó kaszthoz tartozik, ezért is volt ijesztő, amikor úgy egyérintőztek, hogy csak nyomoztuk a labdát.

Legyünk mazochisták, vegyük végig.

Andorra 0-1, idegenben. Remek kis anekdota, hogy a magyar szurkolókat a pályához szállító taxis nem ment vissza újabb fuvarért, mert inkább bemelegített és nemsokára beállt.
Luxemburg 1-2, idegenben. Csányi Sándor MLSZ-elnök határozottan azt mondta, ezért kell új szövetségi kapitány.

Kazahsztán 2-3, hazai pályán. Csányi igazolt is egy 68 éves jó kedélyű edzőbát, kapitánynak egy meccs után nem mernénk nevezni. A kazahok három újoncot avattak csak a kezdőben, több sérültjük is van.

Idézzük vissza egy pillanatra a belga bemutatását, ha már azt hallhattuk, hogy az adatbázisban ő volt harminc közül az első helyen. Azt is megemlítették róla: ő rakta le a jelenlegi belga válogatott alapjait.

A magyar futball kapcsolatrendszere mindazonáltal erre a szintre tud felkapaszkodni, tovább már nem. Mert mégis, ki jönne el mindent hátrahagyva ehhez a játékosminőséghez?

Jóllehet 2016-ban még az Európa-bajnoki csoportban első helyen végzett Magyarország, azóta masszív lejtmenet jött.

Az MLSZ nézeteit nem osztották Belgiumban, mert a kinevezésekor hangosan felröhögött a belga tévé szakértője (Philipp Albert) az egyik magazinműsorban:

"szegény magyarok, azt hiszik, vele ki fognak jutni bárhová is.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.