2018. március 28., szerda

AZ ÁSZ AZÉRT VAN, HOGY LEGYEN. ÉS ENNEK AZ ELVÁRÁSNAK TÖKÉLETESEN MEG IS FELEL

ÁTLÁTSZÓ - SZAKIRODALOM BLOG
Szerző: PLT
2018.03.27.


A majom azért van, hogy legyen. És ennek az elvárásnak tökéletesen meg is felel.” olvasható a Kaszás György és Elek Lívia által írt, Amit a majmokról feltétlenül tudni kell című kötetben. (Animus Kiadó, 2013)Vezetés a közjó szolgálatában – Közpénzügyi gazdálkodás és menedzsment címet viselő, 764 oldalas, a jegybank és a Számvevőszék közös bábáskodásával összeállított művet tanulmányozva olyan érzésünk lehet, hogy fentebbi definíció a majom helyett inkább erre a tanulmányválogatásra igaz.

A kötet jórészt nem egyéb, mint egy tömény bikkfanyelven, hosszasan taglalt önigazolás arról, hogy az ÁSZ, illetve az MNB mennyire kitűnően dolgozik, illetve a papíron általuk ellenőrzött közhatalom milyen remekül funkcionál. Illetve, hogy – hála a fenti kötetnek – a jövőben még jobban fog működni.

A harminc szerző csaknem fele korábbi politikus, illetve a pártkatonából lett jegybankelnök és ÁSZ-elnök (vagy más, a Fidesz által jelölt intézményvezető) alkalmazottja, beosztottja, netán a Fidesz korábbi embere, a hatalom által kinevezett személy. De a többi szerző esetén is egyiknél-másiknál felfedhető bizonyos kötődés a jelenlegi hatalom irányába...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.