2018. március 20., kedd

AZ ORSZÁG ÉRDEKE NEM AZ, HOGY ORBÁN VIKTOR MEGMUTASSA APUKÁJÁNAK, MEKKORA NAGY EMBER LETT, HÁTHA A PAPA BÜSZKE LESZ RÁ VÉGRE

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2018.03.20.


A kormány agybaját egy komplett elmeorvosi konzílium se tudná ügyesebben összefoglalni, mint ők maguk, egy tegnapi sajtóközleményben:

"Az ellenzék a hatalomért és pénzért tényleg bármire képes – Reagálás a mai ellenzéki egyeztetésre, Szél Bernadett és Vona Gábor nyilatkozatára.

A mai Gyurcsány – Szél, és a hétfői Szél – Vona találkozó végképp igazolja, hogy az ellenzéki pártok a hatalomért és a pénzért mindenre képesek, elvtelenül összeborulnak bárkivel. 

A mai és a holnapi összejövetel a magyar közélet minimális erkölcsi és politikai tartás nélküli szereplőinek találkozója.

A Soros-birodalomnak épp egy ilyen gyenge, elvtelen ellenzéki kormányra van szüksége ahhoz, hogy lebontassa velük a határzárat és betelepíttesse velük a migránsokat. Az elvtelen ellenzék közreműködésével április 8-án mindenhol meglesz Soros bevándorláspárti jelöltje, és ha ők kerülnek hatalomra, bevándorlóországgá teszik hazánkat."

Kiadó: Fidesz (MTI-OS)


Nézzük, mit akart mondani a költő

Magyarországon legálisan működő, bejegyzett, támogatói körrel rendelkező pártok vezetői tárgyalnak egymással. Valóban, ez aztán elvtelen, geci dolog, szégyen és köpedelem! Aztán meg miért? Mert esetleg ez az egy módja látszik annak, hogy a diktatórikus hajlamú egypártrendszert elbontsák? Pontosabban lebontsuk, ugyanis a társadalom igen nagy hányada ezt akarja. Az ellenzéki pártok szavazói éppen úgy, mint a párton kívüliek, és a most még bizonytalanok is. Konkrétan többen akarják megszüntetni az egypárti diktatúrát, mint ahány elszánt híve Orbán Viktornak van. Pont.

Innen kezdve az ellenzéki pártoknak nem csupán önkéntes vállalása, hanem kutya kötelessége megfelelni a választók akaratának.

Egyébként én az égvilágon semmi döbbeneteset nem találok abban, ha különféle választói akaratot megjelenítő pártok szövetségre lépnek egymással. Sőt, ez a normális. Már csak azért is, mert a pártok dolga az, hogy az ország érdekében munkálkodjanak. Az ország pedig nem egységes, mivel különféle gondolkodású emberek lakják. És mindenkinek joga van ahhoz, hogy az érdekeit képviselje valaki. Erre találták fel a parlamentáris demokráciát, ha jól gondolom.

Vannak olyan országok, ahol úgy kötnek koalíciós megállapodást a pártok, hogy a legerősebb győztesnek egyáltalán nincs is szüksége a többiekre, mégis tárgyalnak, egyeztetnek és megállapodnak velük is. Mert tudják azt, amire a Fidesz nagy ívben tesz: ha több párt kormányoz közösen, akkor több ember érdekeit képesek beépíteni a munkájukba. És – ez sem mellékes, sőt – ha több párt vesz részt a kormányzásban, nem tud diktatúra kialakulni, mert egymást is sakkban tudják tartani.

Jelen állás szerint az van, hogy amennyiben országunk fénylő csillaga, Európa szellemi vezetője (ezt tegnap olvastam, hogy valamelyik fideszes megélhetési már itt tart, kinevezte a főnökét szellemi vezetőnek) elfelejti bevenni reggel a gyógyszereit és ezért támad valami egészen zseniális ötlete, az délután már törvényerőre is emelkedett. Mindegy, mennyire káros, mennyibe kerül, hány életet tör derékba. Ha több párt kell a remek ötlet elfogadásához, akkor ez már nem fog működni. Még ha dilis is az összes párt összes vezetője és képviselője, akkor sem egyfajta agybajuk van, így visszafogják egymást az elhülyülés hímes mezején.

Ismétlem: az ország érdeke ez, nem pedig az, hogy Orbán Viktor megmutassa apukájának, mekkora nagy ember lett, hátha a papa büszke lesz rá végre.

Az ellenzéki pártok, azok vezetői semennyivel sem elvtelenebbek, erkölcstelenebbek, mint a nyolcadik éve kormányon jajveszékelő, uszító, lopó, élősködő, országot porig romboló kormánypárt. Sőt, jó esély van arra, hogy sokkal becsületesebb, normálisabb társaságot sikerül összehoznia a Fidesznek. Azt ugyanis ne felejtsük el, hogy a Fidesz-kormány hozta azokat a választási törvényeket, amelyek összefogásra kényszerítik az ellenzéki pártokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.