2018. március 19., hétfő

AZÉRT SZÍVATJA A FIDESZ A LEGSZEGÉNYEBBEKET, MERT NYERHET A DOLGON

24.HU
Szerző: KÁLMÁN ATTILA - BÁRDI BÁLINT - SZÁSZ ZSÓFIA
2018.03.18.


Orbán Viktor bevándorlóknak a nevezte miskolci cigányok egy részét, de ettől még nem bukja a Fidesz a romák szavazatait.

"Miskolcnak már van tapasztalata a bevándorlókkal, pedig azok Magyarországról, pontosabban Magyarország területéről érkeztek a városba"

– mondta Orbán Viktor, amikor március elsején Miskolcon járt kampányolni a fideszes jelölteknek, Csöbör Katalinnak és Hubay Györgynek. Gulyás Gergely frakcióvezető megerősítette a gyanút, hogy a miniszterelnök az avasi cigányokra gondolt, akik a 2005-ben indult Fészekrakó-program indulása után kezdtek a lakótelepre költözni.

A megszólalás miatt cigányvezetők és ellenzéki politikusok is elővették Orbánt, és bocsánatkérésre szólították fel, ami nem történt meg. És nem is fog, mivel ez nem elszólás, hanem kiszámított politikai lépés volt: Miskolcon kampánytéma a cigányság, és a hozzájuk kötött közbiztonsági problémák.

Nem véletlen, hogy a 2014-ben alig elbukott Borsod 2-ben azt a Hubay Györgyöt indítja a Fidesz, aki a miskolci önkormányzat rendészeti bizottságának elnöke, előszeretettel fotózkodik rendőrök társaságában, és nyilatkozik rendszeresen telepfelszámolásról, miközben markológépek dolgoznak a háttérben.

De vajon az ilyen cigányságot elítélő nyilatkozatok, vagy az őket keményen érintő telepfelszámolások oda vezetnek, hogy a cigányok nem szavaznak a Fideszre, miközben az a közmegegyezés az országban, hogy a cigányok általában fideszesek? Valakik szerint meggyőződésből, vagy a cigány önkormányzati vezetők ráhatása miatt, mások szerint azért, mert a közmunkával zsarolják őket a fideszes polgármesterek, megint mások a direkt és indirekt (például ételosztás) szavazatvásárlást látják a háttérben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.