2018. március 28., szerda

BÁRMERRE JÁR ORBÁN VIKTOR A VILÁGBAN, MINDENRŐL A MIGRÁCIÓ VESZÉLYEI JUTNAK ESZÉBE

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2018.03.28.


Bármilyen hihetetlen, még mindig van tartalék Orbán Viktorban, ha éppen az iszlám európai térhódításának veszélyeit kell ecsetelnie. Hétfőn a felújított szabadkai zsinagógában tartott beszédébe is beleszőtte a migrációtól fulladozó Nyugat hanyatlását, és az Európa jövőjét fáklyaként megvilágító Kelet erőteljes vérvonalát. Kedden aztán rátett még egy lapáttal a riogatásra, hiszen Szirmabesenyőn már új muszlim Armageddont vizionált a miniszterelnök. És még hol a vége?

A magyar miniszterelnök Szabadkán is hű volt sajátos pávatáncához, hiszen minden résztvevő számára azt mondta a megnyitón, amit hallani szeretett volna. A Magyar Szó idézi Orbánnak a zsidóság tiszteletére felhívó szavait: „Egybegyűltünk, mert összeköt bennünket a zsidó nép iránti tisztelet. Összegyűltünk, hogy tiszteletünket rójuk le egy erős közösség előtt. A szabadkai zsinagóga felújítása azt bizonyítja, hogy mennyire hatalmas tettekre képesek szerbek, magyarok és zsidók, ha egy közös cél mögött sorakoznak fel.”

A Soros-kampánnyal antiszemita húrokat pengető miniszterelnököt az sem zavarta, hogy szerb kollégája újabban előszeretettel találkozik Soros Györggyel és fiával. Mint a szerb média korábban megírta, Aleksandar Vucic szeptemberében tárgyalt a milliárdos befektetővel és fiával, Alexander Sorossal, aki egyben a Nyílt Társadalom Alapítvány igazgatóságának elnökhelyettese is. A szerb államfő a tárgyalás után „nagyon érdekes”-nek nevezte a beszélgetést. Azért Vucic se megy a szomszédba egy kis pávatáncért, hiszen korábban Orbán fotójával kampányolt a Vajdaságban, hogy elnyerje az ottani magyarok szimpátiáját.

A Vajdaság Ma részletesen idézi a magyar kormányfő szavait a szabadkai eseményről. Beszámolójuk szerint így kezdte a beszédét: „Milyen csodálatos hely Közép-Európa, ahol természetes dolog, hogy egy zsinagógát magyar népművészeti motívumok díszítenek, ami épp annyira természetes, mint, hogy a magyar himnusz műfaját tekintve jeremiád”-mondta Orbán, majd hozzátette, ennek semmi köze a felszínes multikulturalizmushoz, itt hosszú évszázadok csiszolták össze a népeket, ezt tükrözi népművészetünk is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.