2018. március 14., szerda

BARTUS LÁSZLÓ: HELYZET VAN MÁRCIUS IDUSÁN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2018.03.14.


A 2018-as választás talán utolsó lehetőség arra, hogy Magyarország népe nemet mondjon Orbánra. Utolsó lehetőség arra, hogy a magyar nép lázadása egy választásban öltsön testet és ne egy vérengzésbe torkolljon. A magyarok most kapnak utoljára lehetőséget arra, hogy igazi “fülkeforradalmat” csináljanak, és kinyilvánítsák a szabad akaratukat.

Mindenki biztos lehet abban, hogy Orbán soha többé nem enged meg hasonló helyzetet. Az egyetlen reménye abban van, hogy a kamupártokkal és az önző, pénzéhes ellenzéki pártok segítségével megakadályozza azt, hogy a nép két jelölt közül válastzhasson: Orbán jelöltje, és a demokraták ellenjelöltje között. Így akar, így hajlandó véleményt mondani a nép, mert igent mondani senkire nem tud, és nem is akar, de a “nem” kimondására hajlandó.

Ez egy helyzet. Orbán elszámította magát, Hódmezővásárhely teljesen megfordította az egész politikai helyzetet. A hódmezővásárhelyi jelölt jó jelölt volt, de érdemei elismerése mellett a válastzók még Vásárhelyen sem rá, hanem Orbán (és a hűbérese, Lázár) ellen szavaztak. A jelölt és az ellenzék nem volt ennek akadálya. Ez a hódmezővásárhelyi recept. Nem az ellenzék győzött, hanem Orbán elleni lázadás történt.

A helyzet az, hogy az Orbán-ellenes utálat elérte azt a szintet, hogy az ország lakossága felbátorodott, és hajlandó lenne ugyanerre. Orbánt pedig váratlanul és védtelenül érte ez a helyzet, túl kevés az idő, hogy bármit tegyen ellene. Csak a kamupártok szervezésében és az ellenzéki pártokbe beépített embereiben, az ellenzék önzésében bízhat, hogy nem áll fel mindenhol az országban az “egy az egy ellen” szituáció. Mert abban ő vereségre van ítélve.

Hódmezővásárhely egyrészt leleplezte az ellenzéket, hogy az anyagi érdekeltség az oka, hogy nem állítanak egyetlen jelöltet Orbánnal szemben, mert az anyagi érdekeltség arra ösztönzi őket, hogy elég saját jelöltjük legyen az állami források megszerzésére. Az egész így van kitalálva. De Hódmezővásárhely az ellenzék tisztességesebb részének lehetőséget is adott arra, hogy tanuljanak ebből, és feladják az önző szempontjaikat.

Gyakorlatilag arról van szó, hogy egy váratlan pillanatban Orbánt tényleg le lehetne győzni, először és utoljára a NER történetében, ha ők nem állnaka z emberek útjába, és engedik, hogy a nép kinyilvánítsa a véleményét, megjelenjen a népakarat, és a nép a lázadását egy parlamenti választásba fojtsa, ne pedig egy öldöklésbe. Ezt a lehetőséget a magyar népnek meg kell adni. Minden ellenzéki párt, amely ennek útjába áll, hazaáruló és nemzetellenes.

Mindenki tudja, hogy az alkotmányos rend megdöntése óta hirdetem a rendszer bojkottját. Az államcsínnyel létrehozott NER-t alkotmányos kötelesség bojkottálni a hazug választással együtt. Ez a véleményem jogi értelemben semmit nem változott, de a népnek joga lázadni, és ebben nem lehet és nem szabad korlátozni. Ha ez a lázadás egy választás formájában valósulhat meg, akkor az a lázadás legelfogadhatóbb formája a lázadások történetében.

Orbán csal. Mindig is csalt, most is csal. De a helyzet az, hogy a nép lázadása elsöpörheti a csalással együtt. Ezzel semmi nem oldódna meg, de világossá válna a tényleges helyzet, hogy az ország nagy többsége utálja és elutasítja őt, a maffia családjával és a hűbéreseivel együtt. Rákényszerül arra, hogy a hatalmát nyíltan diktatórikus és erőszakos eszközökkel tartsa meg vagy szerezze vissza. Ez is előrelépés a rendszer négyévenkénti legitimációja helyett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.