2018. március 5., hétfő

BENCSIK SZERINT CSAK A TEHETSÉGTELENEK ÉS IRIGYEK TÁMADJÁK TIBORCZOT ÉS MÉSZÁROST

MÉRCE
Szerző: JÁMBOR ANDRÁS
2018.03.05. 


Úgy tűnik, a Fidesz holdudvara beleáll a lehetetlen megvédésébe, és megpróbálja igazolni Mészáros Lőrinc mesés gazdagodását és Tiborcz István korrupciós ügyeit. Most az Echo Tv rakott ki egy részletet a Sajtóklub szolnoki kihelyezett adásából, ahol a Demokrata főszerkesztője védi a két Orbán-közeli oligarcha gazdagodását.

Bencsik szerint a kommunizmus bukása után létrejöttek vagyoni különbségek, ez természetes, és csak arra kell vigyázni, hogy a legszegényebbek is emberi életet élhessenek. Ezt egy példával támasztja alá: a költő sosem lesz gazdag, de azért fontos, hogy verseket ír (bárcsak a költők lennének a legszegényebbek ebben az országban – a szerző).

Bencsik ehhez kapcsolódóan vezeti be a kommunista irigység (jegyezzük meg, Bencsik András az akkori pártlap, a Népszabadság újságírója volt 1990 előtt) kifejezését, ami szerinte annyit tesz, hogy gyűlöletet keltenek abban a néprétegben, amely ma nem vállalkozó típus, amely alkalmazott, és bérből él, esetleg nem eléggé iskolázott, ezért nem elég jó a fizetése. Nekik szól Bencsik szerint, az “odanézz, ott az a burzsuj, kulák, vállalkozó, Orbán Viktor veje, nézd meg milyen jól él” – így keltenek irigységet.

Itt már érdemes rövid magyarázattal élnünk. Bencsik András a 8 éve kormányzó Fidesz elkötelezett támogatója. Azé a kormányé, amely az állami alkalmazottak nagy részének nem hajlandó normális fizetést adni, azé a kormányé, amely az alacsonyan tartott fizetésektől remélt versenyképességet, azé a kormányé, amely most két minimálbéremelés után is csak az EU harmadik legalacsonyabb nettó minimálbérét tudja az embereknek kínálni.

Miközben a vállalkozó kedv nem csupán kedv, hanem anyagi és tudástőke kérdése. Hiába vállalkozna egy huszonéves fiatal, ha nincs hozzá tőkéje, ha nem tudja, hogyan kezdjen hozzá, nincs kapcsolati rendszere pályázati pénzeket nyerni (itt nem csak a korrupcióról van szó, hanem a bonyolult pályázati rendszerekben való eligazodásról), nincs egy jó könyvelő ismerőse, és folytathatnánk a sort.

Az pedig a pökhendiség csimborasszója, hogy valaki kormánypártiként azt magyarázza, hogy nem elég iskolázottak a magyar fiatalok, miközben most már a harmadik tüntetéshullám seper át 5 év alatt Magyarországon az oktatási rendszer megjavításáért, és a legtöbb mutató és szakértő szerint rossz a kormány oktatáspolitikája, de az hatalmi dölyfből nem tesz semmit.

Egészen elképesztő gondolat az is, hogy maga a nép a felelős úgy általánosságban az aluliskolázottság miatt, és ez nem pont rendszerszintű probléma lenne, amit épp a mindenkori kormánynak kéne megoldania...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.