2018. március 20., kedd

CSÚCSRA JÁRNAK A HITELKÁRTYÁK - ALAPOSAN LEFOGYTAK A PÉNZVISSZATÉRÍTÉSI AKCIÓK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.03.20.


Hét éve nem volt annyi hitelkártya forgalomban, mint tavaly év végén. A hitelkártyás vásárlások összege is látványosan emelkedett. Közben egyre soványabbak az úgynevezett vásárlásösztönző akciók, a plasztikok pedig drágulnak.

Tavaly az utolsó negyedévben a jegybanki adatok szerint közel 75 ezerrel nőtt a forgalomban levő hitelkártyák száma. Már közel 1,42 millió ilyen plasztik volt használatban, ami hétéves csúcs. A hitelkártyás vásárlások összege is látványos emelkedést mutat a maga majdnem 180 milliárd forintjával. Az utolsó negyedévben a hitelkártyások az előző negyedévinél 20 milliárd forinttal (13 százalékkal) költöttek többet. Közben a készpénzfelvételek száma és értéke is 10-12 százalékkal visszaesett.

Egyre ügyesebben hitelkártyáznak tehát a magyarok. Alighanem ez is közrejátszik abban, hogy jócskán visszaszorultak az egykor igazán attraktív pénzvisszatérítési akciók. Négy évvel ezelőtt a Citibank még azzal büszkélkedett, hogy a plasztikot használók 22 hónap alatt majdnem 650 millió forintot gyűjtöttek össze maguknak. Akadt olyan hitelkártyás, aki egymagában 634 ezer extra forintra tett szert. Mára persze nem csak ez, hanem a Citibank is eltűnt a lakossági piacról.

Elég vérszegények ezek a kedvezmények:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.