2018. március 11., vasárnap

ÉN MEGVÉDEM SEMJÉN ZSOLTOT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- VENDÉG
Szerző: Róza néni
2018.03.11.


Semjén Zsolt (Budapest, 1962. augusztus 8. – ) magyar teológus, szociológus, politikus. 1994 és 1998 között, illetve 2002-től országgyűlési képviselő. 2003-tól a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke. 2006 és 2010 között a párt országgyűlési frakciójának vezetője. 2010-ben a második Orbán-kormányban általános miniszterelnök-helyettesi és nemzetpolitikáért felelős tárca nélküli miniszteri posztot kapott – mondja mindezt a Wikipedia.

Háziorvosommal beszélgettünk valamikor réges-régen, hogy nem szeretnék-e önkormányzati képviselő lenni. Mondtam én, hogy minek, hiszen van nekem rendes szakmám. Kérdeztem, hogy és ő miért nem, mire mondta ő, hogy neki is. Persze, ettől még egyikünk sem lett volna megélhetési politikus, mert az önkormányzat még nem az a szint. Pontosabban nem mindenki számára. De van itt nekünk, ugye, egy örök idők óta alkalmazottunk, akinek ha megnézzük a bemutatott pályafutását, kiderül hogy legalább 1989 óta egyfolytában a politika körül sertepertél, vagyis azóta fizetjük mi őt és a hobbi-luxusrepüléseit. Akarom mondani a hobbi-luxusvadászatát. Merthogy hobbirepülni Hadházy Ákos szokott (persze nem mint jávor-rénszavas), de ő az állatorvosi nem-közpénzéből finanszírozta azt. Van azért egy kis különbség, ugye?

De Semjén Zsoltnak valóban lehet elegendő pénze ilyen luxushobbira, mert amint az a vagyonnyilatkozatából kiderül, az ő miniszterelnök-helyettesi fizetése 2017-ben is havi 1.101.900 forint volt. Azonban, ha jól tévedek, akkor azért kap ő még némi képviselői juttatást is, amit a vagyonnyilatkozatban nem kell szerepeltetni. Ugyanis huncut módon azt mondja ennek a vagyonnyilatkozatnak a 11. oldala, hogy JÖVEDELEMNYILATKOZAT (az országgyűlési képviselő javadalmazásán kívüli adóköteles jövedelmek).

Szóval akkor – hogy lássunk valamelyest tisztábban – egészítsük ki azt a fránya vagyonnyilatkozatot, ha már ilyen vacak nyomtatványt találtak ki rá. Dr. Semjén Zsolt egyben országgyűlési képviselő is, miután 2014-ben ő volt a második befutó dr. Orbán Viktor (most nem tenném fel azt a bizonyos Deutch Tamás-féle kérdést, hogy ki a f…) mögött az országos listás versenyben. Így lesz ez idén is minden bizonnyal, habár én ezt biztosan nem fogom megtámogatni, legfeljebb ha támolyogva megyek szavazni. De azt hiszem, még akkor se.

Képviselőként tehát, Semjén Zsoltnak is jár még valamennyi havi zsebpénz is, ez egy 2018 februárjára vonatkozó bejegyzés szerint 224.363 forint körül volt/lehetett 2017-ben is. Ami még kimaradt a vagyonnyilatkozatából, az esetleg megtekinthető ITT, ahol az állami vezetők juttatásait próbálják közzé tennni. Mondom, próbálják! Itt kiderül, hogy Semjén Zsoltnak tavalyra járt még bruttó 200.000 Ft összegű cafeteria juttatás is. Abban, hogy az itt bemutatott adatlap szerint 2017-re sem jutalmat, sem célprémiumot nem kapott, teljes mértékben egyet tudok vele érezni – hasonló cipőben járunk ugyanis.

Aztán kiderül még, hogy a vagyonnyilatkozatába hanyagul odavetett érték nélküli laptop mellett azért még volt neki némi más juttatása is, amit illett volna belerakni. Például kiderül, hogy a 2015 májusától használt VW Multivan szolgálati autóját idén február 2-án egy vadiúj Skoda Superbre volt szerencséje lecserélni. Azt én most nem állítom, hogy esetleg van neki még hivatali mobiltelefonja, meg üzemanyagkártyája is (mert neki is alapból járnak ezek is), meg netán valamiféle lakhatási támogatást vagy iroda-fenntartási támogatást is kaphatott-e, mert ezeket én nem tudom konkrétumokkal alátámasztani, és nem szeretnék valótlanságot állítani, vannak mások úgyis elegen, akik ezt gátlástalanul megteszik. És akkor még finoman fogalmaztam.

A vagyonnyilatkozatból láthatjuk azt is, hogy lakhatási gondjai Semjén Zsoltnak nincsenek, mert csere-bere útján már 1998-ban megszerezte egy Budapest II. kerületi 123 m²-es lakás felét, aztán szintén a II. kerületben egy 42 m²-es lakás felét 2007-ben. És mikor nem vadászni repül, vagy repülve vadászik Svédországban vagy Afrikában, akkor Balatonfenyvesen töltheti pihenőnapjait egy 524 m²-es telken fekvő 102 m²-es házikóban.

Szóval nekem aztán ne mondja senki, hogy az évi kb. 16 millió forintos bruttó jövedelméből, amiből jelenleg a középiskolai tanár, karmester és egyházzenész feleségével együtt, a háromból már csak egy velük közös háztartásban élő gyermeküket kell valahogy szerényen eltartani, nem tud évente minimum 4-5 milliót még luxusvadászatra költeni (akár többször is), megvenni a luxusfelszereléseket, edzésben tartania magát, stb. Tényleg, saját lovai ne lennének?! És mindezek mellett még 4 millió forint megspórolt pénze is van, no meg másfél milliót kölcsön is tudott adni.

Merné valaki azt mondani, hogy bizony többre vitte ő, mint a szeretett főnöke, mert annak még rongyos egymilliója se jött össze Anikó asszonnyal felesben ugyanennyi év alatt?! Én bizony mondom! Bár azt azért mégsem mondanám, hogy Semjén Zsoltot miniszterelnöknek, még ha ő maga vadászna is rám ezért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.