2018. március 19., hétfő

EZT HOZTA A BANKI BÉKÉLTETÉS - NAGY ESÉLLYEL MEGMENEKÜLHETTEK AZ ÁRUBEMUTATÓN BEPALIZOTTAK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem Blog
2018.03.19.


A kérelmezők szempontjából kedvező végkimenetelű ügyek aránya 2017-ben 40,7 százalékra nőtt – büszkélkedik a Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) éves jelentésében. A legsikeresebben – derül ki az Azénpénzem.hu számításaiból – a lakástakarékok ügyfelei, illetve az áruhitelesek (ez sokszor árubemutatós ügyet takar) képviselhették igazukat.

Szinte pontosan négy évvel ezelőtt – mintha a választásokra időzítették volna – változott meg az a gyakorlat, hogy a PBT közzéteszi elutasító és egyezségi határozatait. Azóta az esetleges politikai haszonnal nem járó, de a fogyasztók számára szerintünk igenis jó eligazítást nyújtó ügyeket nem ismerhetjük meg. Csupán nevesített ajánlásokat, illetve kötelezéseket hoznak nyilvánosságra. Utoljára ilyent is tavaly októberben tettek közzé.

A 2016. évi adatokhoz képest tavaly közel másfélszeresére nőtt azoknak a kérelmeknek a száma és aránya, amelyek elektronikus úton, az ügyfélkapun keresztül érkeztek. A kormányablakok a korábbinál 80 százalékkal több kérelmet továbbítottak a PBT-hez...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.