2018. március 30., péntek

FERENC PÁPA: A MAFFIÓZÓK NEM KERESZTÉNYEK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.03.29.


Ferenc pápa húsvét előtti üzenete Európának az, hogy a maffiózók nem keresztények. Ezt nemcsak az olaszországi maffiacsaládokra lehet érteni, hanem Európa más maffiózóira is, mint amilyen például az Orbán-maffia, amely a kereszténységre hivatkozva uszít gyűlöletre és lop, csal, hazudik.

Az Orbán-maffia annyiban különbözik az olasz maffiától, hogy míg azok az állammal való harcban igyekeznek törvénytelen úton gazdagodni, és elválik az országon belül a törvényt képviselő állam és a szervezett bűnözés, addig Magyarországon Orbán vezetésével egy maffia foglalta el az államot, és az állam a maffia irányítása alatt működik.

Ezért nincs jogállam, nincs joguralom, a törvények felett álló Orbán maffia a tulajdonaként bánik az országgal, szervezett rablást folytat, az állam működési módja a korrupció. Orbán maffiafőnökként uralkodik az országban, a jövedelmeket és a vagyontárgyakat a családja és a maffia tagjai felé irányítja.

Orbán az európai maffiák gyakorlata szerint kereszténynek mondja magát, és keresztény köntösbe bújtatja a bűnszervezetét. De a keresztény erényeket képviselő katolikus pápa azt mondta, “a maffiózók nem hívhatják magukat keresztényeknek, mert halál lakozik lelkükben, és halált osztanak másoknak”. Ezt mondta Ferenc pápa az általános audiencián a Szent Péter téren. Megfigyelők szerint ez volt a pápa legkeményebb megnyilatkozása a szervezett bűnözéssel szemben az elmúlt években.

Gondoljunk az úgynevezett maffiózó keresztényekre, akikben semmi keresztényi nincs. Kereszténynek hívják magukat, de halált viselnek lelkükben, és halált osztanak másoknak” – jelentette ki a katolikus egyházfő. Arra kérte a híveket: imádkozzanak a maffiózókért, hogy az Úr megérintse lelküket.

A pápa felhívta a figyelmet “a hamis keresztényekre” is. Ezek nemcsak az egyházon kívül vannak, hanem egyházakban, akik maffiózókat támogatnak. Ők azt mondják: “Krisztus feltámadt… én is új életet kezdtem”. Csakhogy ezek az emberek ezután is korrupt életet élnek. A pápa a képmutatást ostorozta: “A keresztény ember bűnös, mindannyian azok vagyunk, én is az vagyok, de bizonyosak lehetünk a bűnbocsánatban. A korrupt ember úgy tesz, mintha becsületes lenne, de végül is szíve romlottsággal van tele”.

A leginkább döbbenetes az, amikor egy egyház működik családi maffiaként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.