2018. március 27., kedd

FÖLDCSUSZAMLÁS ÉRPATAKON: FIESTA AZ UTCÁN, MIKÖZBEN GYŰLNEK A BIZONYÍTÉKOK A BUKOTT POLGÁRMESTER ELLEN

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: BECKER ANDRÁS
2018.03.27.


Hosszú rémálom ért véget sokak számára vasárnap Érpatakon: a leadott 956 érvényes szavazat 72 százaléka, szám szerint 690 jutott Nagy Imre Attiláné független jelöltre, míg az eddigi polgármester, Orosz Mihály Zoltánra csak a a voksok 28 százaléka, 266 szavazat jutott. A részviteli arány valamivel meghaladta a 70 százalékot.

Négy évvel ezelőtt valamivel többen voksoltak Oroszra – akkor a 337 szavazatot kapott-, ami még a leadott szavazatok tekintetében is csak 39 százaléknyi relatív többséget jelentett, ám az Orosz polgármesteri megbízatása ellen voksolók 520 szavazata négy jelölt között oszlott meg, így Érpatak újabb négy évre Orosz fennhatósága alá került.

A mostani földcsuszamláshoz egészen kis változásokra volt szükség: csak egy jelölt indult Orosz ellen, és a négy évvel ezelőttihez képest 10 százaléknyival több érpatakit kellett rávenni, hogy szavazzon. Az eredmény pedig látványosan más lett, mint amit az egyszerű matematika jósolhatott.

Ez a 10 éven keresztül lefojtott, illetve a megosztottság miatt folyamatos kudarcra ítélt erő robbant aztán ki vasárnap este abban a spontán ünneplésben, ami az újonnan megválasztott polgármester, Nagy Imre Attiláné beszédével ért véget a polgármesteri hivatal épülete előtt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.