2018. március 15., csütörtök

GRÓSZ 1988, ORBÁN 2018. ÚJRA A SAJÁT NÉPÉT FENYEGETI EGY MAGYAR KORMÁNYFŐ

1000 A MI HAZÁNK BLOG
Szerző: HaFr
2018.03.15.


Grósz Károly fehérterroros beszéde, egy évvel a pártállam bukása előtt. "A harc eredménye csak tőlünk függ, mert osztályharc lett ez a javából. Attól, hogy képesek vagyunk-e visszanyerni önbizalmunkat, magunk mellé tudjuk-e állítani a józan erőket, s ha kell az ellenséges ellenforradalmi erőkkel szemben határozottan fel tudunk-e lépni. Ha igen, megmarad a rend, a biztonság, túljutunk gazdasági nehézségeinken, megőrizzük értékeinket és egy új, korszerűbb, hatékonyabban működő magyar szocializmust hozunk létre. Ha nem, az anarchia, a káosz – és ne legyen illúzió – a fehérterror fog eluralkodni."

Orbán Viktor, 2018. "Ne áltassuk magunkat, nekünk nem a vérszegény ellenzéki pártocskákkal kell megküzdenünk, hanem egy nemzetközi birodalommal... (...) Külföldi konszernek és belföldi oligarchák által kitartott média, hivatásos béraktivisták, bajkeverő tüntetésszervezők, nemzetközi spekulánsok által fizetett ngo-k láncolata van jelen. (....) Csak akkor tudnak győzni, ha sikerül megbontaniuk az egységünket. (...) Nem érvelnek, hanem cenzúráznak, nem harcolnak, hanem csípnek és rúgnak. Mi szelíd és derűs emberek vagyunk, de nem vagyunk sem vakok, sem balekok, ezért a választások után elégtételt fogunk venni erkölcsi, politikai és jogi értelemben. (...) Elég egy ügyefogyott kormány, egy félresiklott választási eredmény, és máris elveszik minden, amiért megdolgoztunk."

Még a szövegek felépítése is hasonló. Vicces lenne ennyi kiszámítható, ásító tompaság, ha nem a bőrünkre menne. De (megint) arra megy. Ezek (mindig) ugyanazok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.