2018. március 17., szombat

GYARMATI ANDREA: FÜGGŐ VAGYOK

24.HU - POSZT ITT
Szerző: GYARMATI ANDREA
2018.03.17.


Vagy voltam. Harminc évig háborúztam vele.

Ha nyitott szívvel jársz és olykor még az eszedet is használod, az élet nagyon érdekes dolgokat képes produkálni. Nézem a híradást, a megjelenő cikkeket, és azt érzem, tükröt tart elém a sors, hogy lássam, amit a saját békaperspektívámból nem láttam eddig. Tükör által homályosan vagy netán fényesen, ez itt a kérdés. Van miről gondolkodni, és van min átrágni magam.

A nagypapám, akit nagyon szerettem, egészen kislánykoromban azt mondta, olyan vagyok, mint az a bizonyos Cilike, akivel mindig történik valami. Szerintem egyébként mindannyian ilyenek vagyunk, de én szeretek a dolgok mögé nézni, mélyre menni, hogy értsek, megértsek valamit.

Érzelmileg elég intenzíven élem az életemet. Ami zömében jó, szeretem, hogy ilyen vagyok, de olykor olyasmi is megvisel, amit más talán észre sem vesz.

2015 decemberében döntettem úgy, hogy megírom. Hogy

vallok a saját függőségemről, mellyel harminc évig háborúztam,

és részint elmesélem a magam történetét, részint körbejárom orvosilag, amit lehet. Akkor már három éve jól voltam, és úgy éreztem, sokat tudok majd segíteni azokon, akiket a dolog érint vagy úgy, mint beteget, vagy mint hozzátartozót. Nem vádoltam, nem okoltam senkit mindazért, ami megtörtént, és mondhatom, az írás és az egész felvállalás nagyon pozitívan lökött tovább a gyógyulás útján. Lépésről lépésre könnyebbedett az élet.

Ma már biztosan tudom, nem kis befektetés árán nemcsak tünetmentes vagyok, hanem meggyógyultam. A vállalás és az írás meghozta azt, amire remény sem volt évekig.

Visszakaptam magamat, az életemet, az önbecsülésemet.

A könyv tavaly áprilisban jelent meg Hányattatásaim címen.

Az én függőségemet evészavarnak hívják, a könyvem elég rendesen kivesézi ennek a kórképnek az összes lehetséges formáját, egyebek mellett a testképzavart...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.