2018. március 28., szerda

HA ORBÁNON MÚLIK, MINDEN MARAD A RÉGIBEN, CSAK MÉG JOBBAN

KARVALYOK FÖLDJE BLOG
Szerző: Karvalyok Földje
2018.03.28.


Ha nincs is igazából kézzel fogható programja a Fidesznek, azért azt nem mondhatjuk, hogy nem tudjuk, mit is akar Orbán Viktor kezdeni a magyarok pénzével. Egy biztos, nem azt, amit egy normális demokráciában kezdenének .

Miniszterelnökünk szerint ha nem ő győz a választásokon, akkor bizony országunk nyugat-európai irányba kanyarodik. Kanyarodik, kanyarodik, mondaná erre a történelemismerő választópolgár, de aggódni tuti nem fog, hiszen a Rákosi korszak óta nem értük be a hanyatló nyugatot, miért pont most sikerülne? A keleti irány viszont annál jobban aggasztó és nemcsak a demokratikus vívmányok szemmel látható hanyagolása miatt, hanem azért is, mert ott sokkal alacsonyabb az életszínvonal. És amikor az életszínvonal-versenyben már Románia is megelőz minket, vajon hányan csatlakoznának önként, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül egy olyan békemenethez, amely valamelyik –isztán életszínvonalát követeli itt, a Kárpát-medencében? Persze elborult elmék mindig vannak meg propellernyelvű nyálzógépek is, de a többség valószínűleg egy tapodtat sem mozdulna ilyen cél belebegtetése esetén.

Miniszterelnökünk azonban nemcsak a hanyatló nyugattal fenyeget minket, hanem azzal is, hogy az összes meglévő gazdasági erőforrás a bevándorlóország felépítésére megy majd el. Először is, Orbán Viktor már befogadott vagy 20 ezer gazdag bevándorlót, igaz ezek bőségesen fizettek is az erre kiválasztott, nagyon-nagyon megbízható offshore cégeknek. Na jó, egy-két igazán nehézsúlyú bűnöző is bejöhetett, mert kit érdekel, ha fegyver-, kábítószer meg embercsempészetből van pénze a jelentkezőnek, csak fizessen. Sőt, a szír diktátor pénzemberét is szeretettel fogadta nagyvezérünk, mindig jól jön egy pénzes, befolyásos kapcsolat onnan, ahol nem működnek a kiadatási egyezmények.

Az pedig, hogy a jelenlegi munkaerőhiányos gazdaságunkban szükség van-e olyan bevándorlókra, akik dolgozni is akarnak meg adót fizetni Magyarországon, szintén megérne egy misét, de mint tudjuk, Orbánnál – legalábbis propaganda szinten – a csóró bevándorló egyenlő a terroristával és hazánkban még a fiatal Steve Jobsra is kilövési engedélyt adott volna, ha tehette volna. Mindezt úgy, hogy az összes magyar valójában bevándorló és az egykori avarok leszármazottjai (ha nem asszimilálódtak volna) most döngethetnék ezerrel a mellüket, tisztelt miniszterelnökünk is legyen szíves takarodjon oda vissza, ahonnan a felmenői anno idetámolyogtak.

A legnagyobb kérdés azonban az, vajon a Fidesz mire fordította eddig a gazdasági erőforrásokat és valószínűsíthetően a jövőben mire költené az adófizetők pénzét? Nyomokban erre is választ kapunk, ha figyelmesen hallgatjuk Orbán Viktor különféle gyáravató beszédeit.

Nincs is annál felemelőbb érzés, mint amikor rájön az átlagválasztó, őt bizony úgy nézik hülyének odafent, ahogy van. Mert ugyebár bottal lehet ütni azt az 1.300 milliárdnyi külföldre vitt uniós pénzt, ami kézen-közön eltűnt és a magyar rendőrség meg ügyészség a füle botját sem mozgatja (bezzeg a nem a járdán masírozó 16 éves diákok szüleinek 50 ezer forintjáért lehajolnak). Na jó, ennek a gigaösszegnek egy része visszajött arab meg ázsiai kamubefektetőkön keresztül (nesze neked bevándorló ország építés), de egyesek biztos nem túl boldogan várják azt a pillanatot, amikor a szingapúri számlák névtelensége megszűnik, aztán lehet zsákszámra vinni a már kitalicskázott pénzt Szamoára, Namíbiába vagy éppen Trinidad és Tobagoba. Vagy valamelyik OTP-érdekeltségbe ott messze keleten...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.