2018. március 21., szerda

HÁROM ÉV ALATT KIFORDULT A SARKÁBÓL A POLITIKA

INDEX
Szerző: RA
2018.03.21.


Első ránézésre úgy tűnik, hogy a helyzet nem sokat változott a 2014-es kampány óta, hiszen most is a centrális erőteret uraló Fidesz mérkőzik meg a nála gyengébb ellenfelekkel, és most is a Jobbik vív az MSZP-vel, hogy ki nevezheti magát első számú kihívónak (2014-hez hasonlóan némi Jobbik-előnnyel). A helyzet azonban mégis nagyon más, mint akkor volt.

NEMCSAK AZÉRT, MERT MOST MEGPRÓBÁLNAK SZÓBA ÁLLNI EGYMÁSSAL AZ ELLENZÉKI PÁRTOK, HÁTHA KOORDINÁCIÓVAL MEGSZORÍTHATJÁK A FIDESZT, HANEM AZÉRT IS, MERT TÉNYLEG TÖRTÉNTEK FONTOS DOLGOK A PÁRTPOLITIKÁBAN NÉGY ÉV ALATT.

Hat ilyen pillanatot gyűjtöttünk össze a mostani ciklusból, amelyek mindegyike egy hosszabb pártpolitikai folyamatot fémjelez, de azt szimbolikus erővel.

2015. február – G-nap

Simicska és Orbán szakításának már irodalma van. Simicska azóta a Jobbikhoz közeledett, a párt állítása szerint csak egy április 8-i szavazat formájában, valamint plakáthelyekre és médiaszereplésre adott korrekt, nem elfogult lehetőségekkel. A Fidesz pedig felépítette a Simicskától független sajtóbirodalmat. Hogy ők hogy látják a helyzetet, azt Kocsis Máté csak most, évek múltán tette mindenkinek világossá: szerintük Simicska csak a kezelője volt annak a birodalomnak, amit a fideszes támogatókkal közösen építettek fel, a G-nappal pedig egyszerűen ellopott mindent...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.