2018. március 1., csütörtök

HOGYAN SZEDTÉK RÁ A HÍVŐKET, HOGY A JOBBOLDALRA SZAVAZZANAK? - A DÉLI RABSZOLGASÁG INTÉZMÉNYE AZ EVANGÉLIUMI KERESZTÉNY MOZGALOMBAN ÖRÖKLŐDÖTT TOVÁBB

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.02.27.


Az egész világra, így Magyarországra is érvényes példa az, ahogyan az amerikai hívőket rászedték arra, hogy a republikánus párt szavazói legyenek. Ma világméretekben zajlik ugyanez, és az orosz titkosszolgálat propagandája, álhírei leginkább ezt a közönséget célozzák. Aki nem érti meg, mi történt Amerikában, hogyan kerestek ürügyet ahhoz, hogy a “keresztény” identitású embereket és a valódi hívőket a jobboldal mellé állítsák, az nem fogja átlátni azt sem, ami saját hazájában, így Magyarországon történik.

2014-ben jelent meg Frank Schaeffer nagy port felvert cikke, amely leleplezte az egyezség részleteit (ő maga összeesküvésnek nevezte, noha mint írta, nem összeesküvés-elméletek híve, de mindezt onnan tudja, hogy részt vett benne), hogyan állapodtak meg evangéliumi keresztény vezetők abban, hogy híveiket a republikánus párt mögé állítják. Frank Schaeffer apja evangéliumi presbiteriánus pásztor volt, Billy Graham után a legbefolyásosabb vezető az amerikai evangéliumi protestáns mozgalomban. A leleplező cikk magyarul is megjelent egy evagélikus közéleti blogon, cikkünkben ebből is idézünk.

Az “összeesküvés” abban állt, hogy keresni kellett egy témát, amivel a hívőket riogatni lehet, és amelynek középpontba emelésével elfogadhatatlanná lehetett tenni a demokrata pártot a keresztény szavazók számára. Ezt a témát az abortusz kérdésében találták meg, ami a megállapodásig nem volt ennyire középpontban, mert az akkori általános keresztény felfogás tagadta, hogy a magzat a fogantatásától fogva teljes értékű életet birtokol, és élő ember, akinek az elpusztítása “gyilkosság”.

Nem akarunk ebben a teológiai kérdésben állást foglalni, mert témánk szempontjából nem ez a lényeges, hanem az, hogyan találtak ki valamit arra, hogy a keresztény hívők több tízmillió szavazatát a republikánus párt mellé állítsák. Annál is inkább, mert az abortuszon kívül újabb témákat is találtak ugyanerre a célra. Csupán elmondjuk, hogy korábban a III Mózes 24,17 versére hivatkoztak, amelyben ez áll: “Ha valaki agyonüt valamely embert, halállal lakoljon”. Ám a II Mózes 21,22 nem bünteti halállal azt, ha valaki a magzat halálát okozza, ha meglök egy terhes asszonyt, s az elvetél. Ez azt bizonyítja a teória szerint, hogy a magzat még nem teljes értékű élet. Ezt mondják a zsidó rabbik biblikus magyarázatai is, márpedig ebben ők az autentikus személyek. A lényeg, hogy a politikai cél előtt ugyanezt mondták a keresztények is. Ezzel azonban nem lehetett a hívőket semmire rávenni.

De ha az abortuszról, mint Istentől elfordult emberek szervezett tömeggyilkosságáról lehet beszélni, akkor az azt támogató, elfogadó pártok egy kalapba kerülnek a gyilkos szovjet kommunista párttal, vagy a német nemzetiszocialista párttal. Ennek a propagandának lett a hatása, hogy az abortuszról megváltozott a keresztény hívők véleménye. Addig az volt az elfogadott álláspont, hogy szemben az anyával, a magzatot nem tekinti élő szellemmel bíró emberi léleknek a Biblia. Ez ekkor, emiatt változott meg. A politikai cél érdekében beindult a propaganda, amit maga Schaeffer irányított. TV- és rádióprogramok sokasága, James Dobson, Pat Robertson és mások magyarázatai, akik ma is aktív vezetői a mozgalomnak, és irányítói a republikánus párttal való összefonódásnak.

A propaganda azt sugallta, hogy törvényi tiltás megoldaná az egész problémát, miközben elhallgatták azt, hogy az abortuszt tiltó országokban nagyságrendileg ugyanannyi abortusz történik, a különbség a körülményekben, a beavatkozásokat végzők szakértelmében, és a szövődményekbe belehaló nők számában van. Ez azt jelenti, hogy ezzel kezdődött igazán a gyilkolás, amikor a tiltás miatt sarlatánok kezei között tömegesen haltak meg az anyák. Az uszító propaganda hatására az abortuszt végző klinikák ellen támadásokat intéztek, egyik ilyen támadásban egy “pro-life” aktivista “keresztény” öt embert mészárolt le.

A Trump kampányban is az egyik lényeges elem az a hazugság volt, hogy Hillary Clinton tömeges abortuszokat akar, kereskedni akar a magzatok sejtjeivel, 9. hónapban levő nők abortuszát akarja engedélyezni, és ezekhez az áhírekhez az alapanyagot az oroszok adták. Trump azt ígérte meg, hogy megvonja az állami támogatást az abortuszt is végző Planned Parenthood klinikáktól, amit meg is tett. A nővédelmet ellátó klinikák tevékenységének 3 százaléka volt abortusz, megfelelő feltételek és körülmények mellett. A női rákszűrés tette ki a tevékenység nagyobb részét. De az ijesztgetés célja az volt, hogy a hívők szavazatait Trump mellé állítsák. Ez 81 százalékban sikerült. Több tízmillió ember szavazatáról van szó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.