2018. március 3., szombat

KÉTSZÁZ ÖTZI ÉVENTE

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2018.03.02.


...A felcsúti stadion gyepszőnyegét fűtteti a zsírdisznó, a megfelelő hőmérséklet elérését a Makovecz-stílusú kazánház biztosítja, hogy az embernek még erről az újabb gyufavárról is a fagyhalál jusson eszébe, felidézve a kis gyufaárús lány történetét. Andersen története a karácsonyhoz kapcsolódik, én pedig bízni szeretnék abban, hogy ha sikeres lesz, akkor ezentúl Karácsonyhoz a fagyhalál megakadályozásának története fog kötődni, vagy ha nem, hát egyszerűen nincs értelme rendszert és kormányt váltani.
Orbán rendszere kegyetlen és szegényellenes, embertelen és álságos.
Jobboldalról - de még a mi oldalunkrúl is néhányan pikirt megjegyzéseket tesznek a baloldal két pártjára, mert azok bizonyos minimális közmű-szolgáltatásokat és fűtőanyagot ingyen kívánnak biztosítani a rászorulóknak.
Tudom, némelyik idiótának vonzóbb a kétfarkúék által kínált ingyensör, de azt azért megjegyezném, hogy a két dolog nem ugyanaz.
Az egyik az életbenmaradáshoz szükséges, a másik meg a vesemosáshoz, és a gáz meg a tüzifa sem azért kell, hogy libasült sercegjen a serpenyőben, habár voltak idők, amikor ez nem tartozott az utópia kategóriájába.

Rendszert és kormányt nem azért kell váltani, hogy az elit másik fele is hozzáférjen a húsosfazékhoz, hanem azért, hogy az állam tegye a dolgát, fontossági sorrendet állítva, melyben a jégcsarnokok építése nem előzi meg a jéggéfagyni készülő emberekről való gondoskodást.
Nem könnyű dolog társadalmi prognózisokat felállítani, de azt látni kell, hogy a mai kapitalista társadalom nehezen birkózik meg ezekkel a gondokkal, különösen az ilyen banánköztársaságokban, mint amilyen a mienk is, melyben az államot irányító majmok mohósága határtalan.
Nem ez a táradalmi rend a jövő társadalma.
Hogy milyen lesz, azt nem tudom, de azt igen, ha lesz egyáltalán jövő, akkor az a társadalom sokkal jobban fog hasonlítani a kádári Magyarországra, mint a maira.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.