2018. március 24., szombat

KI EZ A MILLIÁRDOS SZÁMLÁVAL HÍRBE HOZOTT FIDESZES?

HVG ONLINE - GAZDASÁG 
Szerző: hvg.hu
2018.03.24.


Szabó Zsolt államtitkárról és feleségéről pénteken állította a Magyar Nemzet, hogy egy olyan offshore cég igazgatói, amelynek számláján 1,2 milliárd forintnyi pénz van. Az államtitkár tagad, szerinte semmi köze az offshore cég számláján lévő 1,2 milliárdhoz. Szabónak korábban volt olyan ügye, amely miatt még Lázár János is beszólt neki.

2006-ban kezdte politikai karrierjét a Fideszben Szabó Zsolt, akiről a Magyar Nemzet pénteken azt írta, ő illetve a felesége az igazgatója annak az offshore cégnek, amelynek a számláján 1,2 milliárd forintnak megfelelő összeg van. Szabó hatvani képviselő, majd polgármester és országgyűlési képviselő is volt, 2014-ben viszont az új összeférhetetlenségi szabályok miatt - legalábbis formálisan -átadta polgármesteri hatalmát, és az országgyűlési képviselőség mellett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára lett.

Sokáig ő is doktorként szerepelt a parlamenti honlapon fellelhető életrajzában, ám kiderült, több politikustársához hasonlóan ő is a magyarországi Econovum Akadémián szerezte a PhD-fokozatot, ám ez az intézmény nem akkreditált képzési hely és nem ad államilag elismert tudományos végzettséget. Ez a tudományos fokozat már nem szerepel életrajzában. Ahogy visszafizetett egy jogtalanul felvett költségtérítést is. A Blikk 2011-ben leplezte le Szabót - másokkal együtt -, hogy polgármesterként és képviselőként is felvett költségtérítést. Szabó azzal védekezett, kezdő képviselőként nem volt tisztában a szabályokkal.

Korábban a HVG feltárta, Szabóhoz zűrös beruházások tucatjai köthetők. 2015-ben írtunk arról, lehetetlen szállást foglalni a nógrádi Szuhán 2014 őszén 32 milliós uniós forrásból létrehozott "új falusi szálláshelyen". A takaros kis házat a Tasty Trade Kft. húzta fel, amely Szabó rokonságához köthető. A helyzet most sem változott: a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének honlapján rákeresve a találatok közt semmit nem ad elő Szuhára, a tárolt változatban viszont megtaláltuk. A kapcsolatként feltüntetett egyik mobilszám sem jó: az első egy másik településen élő nőnél csörög, a másik számot is egy nő vette fel, aki - miután privát érdeklődőként előadtuk, hogy szobát foglalnák a kedves kis házban - kis gondolkodás után közölte, téves...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.