2018. március 15., csütörtök

KÓSA LAJOS VÉDELMÉBEN - VAN ITT NÉHÁNY TÉNY ÉS MEGVÁLASZOLATLAN KÉRDÉS

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: KORÓZS LAJOS
2018.03.15.


Szerintem, ha ma Orbán Viktor kapna egy ajánlatot miszerint: felelősségre vonás nélkül leléphet, de megtarthatja a vagyonát, gondolkodás nélkül bedobná a gyeplőt! Semminek sem örül most úgy, mint a Kósa, Matolcsy, Lázár balhéknak. Nem róla szólnak a leleplezések, a korrupt állami működések. Az Elios - ügy nem azért gáz, mert a veje Tiborcz István van benne nyakig, hanem azért, mert Orbán van benne nyakig!

Orbán látja, hogy veszett minden, de az utcai harcosok még küzdenek. Igaz, egyre erőtlenebbek. Ma egy fideszes politikus, ha fórumra, rendezvényre kényszerül menni és az zárt teremben van, első tekintetével a vészkijáratot keresi!

Orbán kiépített egy hatalmi struktúrát, ahol az ő szándéka és akarata nélkül nem történik semmi. A centralizált állami hatalom jelen esetben egy akarati hatalom. Ha a szociológiai jellemzőit vesszük sorra, akkor világosan látszik, hogy kötelezően végrehajtandó parancsokat ad ki. Nincs apelláta, mert ezeknek kötelező módon is érvényt szerez!

Ha akarja fizikai erőszak érvényesítését is igénybe veszi, és ebben a tekintetben kizárólagos monopóliuma van. Ez a korlátlan hatalom intézményesült formában is megjelenik a parlamenti, kormányzati, végrehajtói, bírói és ügyészi intézkedéseken keresztül.

És akkor Kósa Lajosról. Ő nem stróman, mint Mészáros Lőrinc. Még csak nem is balek zsebbankár vagy letétkezelő. Ő szem a láncban. Magyar Bálint világosan rámutatott. A maffia vezér, a keresztapa maga alá gyűrt mindent és mindenkit.

A különböző jogállású szervezetek és személyek (Semjéntől, Matolcsyin át, Habis Lászlóig, az ügyészségtől, a MNB-n át az MTV-ig) vazallusi rendjét alakította ki. Ebben a rendben a fogadott család csak végrehajt, s nem gondolkodik. Ezért védem meg Kósa Lajost (dehogy védem, hiszen egy korrupt gazember).

Ezzel a cselekedetével nem csinált mást, mint a közpénz kisöprésének egy technológiájával próbálkozott, a keresztapa megbízásából. Most, hogy vége felé közeledik a kurzuspolitika, az ország totális kifosztása zajlik. Erre tett egy próbát Orbán/Kósa. Semmi más nem történt, mint a magyar államkötvény piac megcinkelésére tettek egy kísérletet. Ezen keresztül próbálták legalizálni, azt az irdatlan felhalmozott vagyont, amit megszereztek maguknak évtizedek alatt!

Orbán, azért nem szólal meg érdemben, mert elvesztette teflon jellegét. Nem képes hatástalanítani azt a helyzetet, amit ő maga idézett elő!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.