2018. március 3., szombat

KÖZPÉNZBŐL IPHONE-T, DE CSAK ARANYSZÍNŰT!

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: KATONA FRUZSINA
2018.03.02.


...A telefont Prof. Dr. Nagy Katalin, nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes számára vásárolták, és feltehetően azért volt szükség a közel kétszázezres készülékre, hogy a rektorhelyettes más Apple készülékéhez lehessen csatlakoztatni (ami egyébként egy androidos vagy windows phone-os telefon esetében is lehetséges.)

Nem ez volt az egyetlen kényeztetés, amit az adófizetők az SZTE dolgozói számára nyújtottak, ugyanis egy hónappal az arany iPhone előtt meghirdettek egy másik közbeszerzést is, amelynek keretében 393 600 Ft + ÁFA áron vásároltak egy MacBook Pro laptopot Kasik László egyetemi adjunktus részére. Erre azért volt szükség, mert

„hároméves kutatás során olyan elemzőprogramokat használ és olyan bizalmas adatokkal dolgozik, mely programokat és az adatok védelmet – költséghatékonyan és a legoptimálisabb módon – ez a számítógép biztosít.”

Ugyan ezek az eszközök az egyetem dolgozóit szolgálják, de érdemes elgondolkodni azon, amit az SZTE egyik hallgatója nyilatkozott az Átlátszó Oktatásnak:

„Nekem a PhD 4 éve alatt nem volt egyetemről kapott számítógépem, és a mostani hallgatóknak sincs. A vegyszergőzös laborba is a a saját laptopjaikat hordják.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.