2018. március 26., hétfő

KÜLFÖLDI SZÁMLÁKRA SIKKASZTOTT ORSZÁG

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.03.26.


Jó reggelt, jó reggelt, már csak tizenhármat kell aludni! Igaz, közben jön a nyúl, de miután a nyúlon túlleszünk, remélhetőleg Orbán Viktornak már nem kell óvodában kampányolnia, a helyi választási bizottságnak (az éppen melyiknek) meg nem kell rommá égetnie magát azzal, hogy kimondja: a vergődő kisember magatartása nem valósított meg jogellenes kampánytevékenységet.

Lázár Jánoshoz hasonlóan, aki ugyan nem kampányolt óvodában, de megint padra állt egy szónoklat kedvéért. Amit elmondott az viszont méltán és joggal tarthat igényt az egész bűzös kampányhisztéria legcinikusabb állítása címre:

"Nem valaki ellen szeretnék kampányolni, hanem valami mellett szeretnék beszélni, valami mellett szeretnék érvelni. Gyűlöletből nem lehet építeni. Mi országépítő politikusok vagyunk fideszesként, és mi országépítésre szerveződünk. Országépítést akarunk végezni, és nem rombolni akarunk."

Nekem úgy tűnik, hogy a kancellária minisztere tényleg léket kapott a hódmezővásárhelyi lebőgés pillanatában, mert amennyi életveszélyesen kontraproduktív baromságot művelt az elmúlt hónapban, az egy kisebb tragédia. Még szerencse, hogy emiatt nem nekem kell aggódni, nem is tervezek ilyet. Aggódjanak mindazok, akik megkonstruálták azt az alternatív valóságot, amelyben élni kényszerülünk. Attól tartok, padra állva sem lesz gyalázatosabb a mondanivaló, János! Nektek csak ellenségeitek vannak, ti csak valaki ellen vagytok képesek definiálni a politikátokat, ti csak gyűlöletből tudtok várat építeni, titeket a béke elsöpör, mintha nem is lettetek volna. Márpedig én azt hiszem, hogy akkor sincs háború, ha egyre nyomasztóbb és szomorúbb hellyé teszitek ezt az országot.

Enyhe vigasz ebben a Kövér Lászlók súlyos agymenései által kreált sötétségben, hogy szarrá verték az Orosz Mihály Zoltán nevű embert Érpatakon. A 72-28 arányban levitézlett dühöngő emberi roncs szerint (ha nem baj, nem teszem ide, mert látni se bírom a fejét)

"ebben a mai csatában Érpatak elesett, és mint világítótornyot ma ledöntötték."

Adja a még megmaradt józanság, hogy az összes hozzá hasonló, újságírókat kocsival üldöző, kiskutyákat brutális kegyetlenséggel kínzó és megölő, zsidó politikusokról mintázott bábogat égető, egy egész települést éveken át terrorizáló, rasszista, homofób, szélsőségesen zakkant senkit a népakarat eltakarítsa az útból. Szép volt, Érpatak!

Ugyanez nem mondható el Nyíracsádról, ahol tegnap a Tasó László nevű térségi nagyúr politikai nagygyűlésnek csúfolt rendezvényéről hajította ki kopasz verőemberek segítségével, az összetrombitált népek szeme láttára a Hír TV stábját. Az állampárt demokráciafelfogásával kapcsolatban eddig sem voltak kételyeink, a helyzetet jelen esetben súlyosbítja, hogy a rendőrség az elszabadult Tasónak falazott. Legalábbis számomra más értelmezése nem nagyon van annak, hogy az újságíró által a helyszínre kihívott rendőr a rendezvény zártkörűségére hivatkozva szart rá magasról a törvényességre. Egy sokadrangú, bárgyú film jeleneteit idézte, ahogy a magát kiskirálynak képzelő senkiházi saját maga segédkezett eltakarítani az újságírókat a helyszínről. Az elvtársak tévedésben vannak, hiába próbálják elszigetelni magukat egy párhuzamos univerzumukban, ami arról szól, hogy a választási kampányban a nyilvánosságot kerülve, újságírókat megalázva próbálnak elmenekülni a kérdések elől. A választási eljárásról szóló törvény értelmében választási kampány idején a politikai nagygyűlések nyilvános események, ahová bárki, úgy értem, bárki bemehet. Csakhogy a Tasó nevű, reménytelen helyzetben lévő jóember is ugyanúgy elveszítette mindenfajta kapcsolatát a realitással, mint pártja, Orbánnal bezárólag. Szombaton közösségi oldalán vérszagra gyülekező hiénákhoz hasonlította a sajtót, miután a belize-i offshore számláról elhíresült Szabó Zsolt államtitkárral közös fórumukról is kopaszok tartották távol az újságírókat. Tasó arról filozofált, hogy a kamerások rohamát méltóságteljesen viselik el, visszafogottan tűrik el, mert magasabb rendű célokért küzdenek. Ugyanakkor megjegyzi: soha nem felejtenek, és ezt az érintettek ígéretnek is vehetik. Hogy mi a büdös franc van? Hogy még nekik áll feljebb, ők fenyegetőznek? Aha. Lábbal tiporják a törvényeket, vegzálják az újságírókat és ők vannak megsértődve...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.