2018. március 8., csütörtök

LÁZÁR MENNI VIENNA

HVG ONLINE - ITTHON
Szerző: GOMPERT TAMÁS
2018.03.08.


Inkább röhögjék ki, csak ne beszéljünk a lényegről.

Lázár János, a közismert haditudósító egyenesen a frontról jelentkezett be, ahol szörnyű pusztulással találkozott. Nyögi a migránsok bús hadát Bécsnek büszke vára – mondá legott sápadtan. Valójában nem egészen ezekkel a szavakkal mondá, de a szerkesztőségi irányelvek nem engedélyezik a rasszista tartalmak terjesztését, ezért a pontos idézéstől eltekintünk.

Az ostrom alatt álló Bécs a második lett a világ legélhetőbb városainak listáján tavaly. Akárcsak tavalyelőtt. Legutóbb az elérhető 100 pontból 97,4-et szerzett meg abban a versenyben, amelyben a stabilitás, az egészségügyi ellátás, az oktatás, a kultúra, a környezet és az infrastruktúra színvonalát vizsgálva állapítják meg a sorrendet. A tökéleteshez szükséges 2,6 pontot valószínűleg csupán azért nem kapta meg, mert időnként megjelennek a Ring környékén magyar politikusok is, ami átmeneti visszaesést idéz elő a kulturális és civilizációs területen. A rangsor élére Melbourne került immár a hetedik alkalommal, ami kizárólag azért fordulhat elő, mert olyan rohadt messze van, hogy oda nem jár az üzleti ügyekkel nem foglalkozó magyar miniszterelnök adócsalásért elítélt üzletemberekkel korrupciós indexet rontani.

A 140 várost összehasonlító listán Budapest a 36. helyen végzett. Amiből elsőként azt a következtetést lehet levonni, hogy a pontozók biztosan nem repülőgépen érkeztek és balesetet sem szenvedtek el az itt tartózkodásuk alatt, ezért a gyorsforgalminak becézett út mellett a János kórházat is szerencsésen elkerülték, így végül is hízelgő az eredmény.

A második következtetés, hogy még így is van a két főváros között 34 helyezésnyi különbség. A 36. helyről öntudatosan belemondani a kamerába, hogy ott fenn a lista élén egy élhetetlen övezet található – ez a húzás tipikusan olyan, amelyik az ország egyik felét kiborítja, a megszeppent tábort viszont hitében megerősíti: nyugi, az élcsapat nem fáradt el, lám, még ennyi idő után is képesek szintet lépni a gátlástalanságban.

Merthogy Lázár János, amikor éppen nem a lövészárokból tudósít, akkor a Magyarország nevű kivándorlási zóna miniszterelnökséget vezető minisztereként tevékenykedik. A NER nyolcadik évében már semmin, de tényleg semmin sem lepődik meg senki, de ha valaki szerint elég barátságtalan megnyilvánulás lenne, ha az ukrán kancelláriaminiszter Budapesten posztolna arról, hogy a magyar főváros milyen egy fos hely, akkor jobb, ha tudja, hogy Lázár akciója éppen olyan volt, mintha az ukrán kancelláriaminiszter Budapesten posztolna arról, hogy a magyar főváros milyen egy fos hely...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.