2018. március 15., csütörtök

MÁRCIUS 15. HATÁRÁTKELŐ MAGYARKÉNT

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Nóra
2018.03.15.


Nyilván a legtöbb külföldön élő magyarnak munkával telik március 15. Ugyanakkor az is könnyen előfordulhat, hogy a mindenféle hivatalos megemlékezések helyett átalakul a nemzeti ünnep és mást kezd jelenteni, mint Magyarországon. A Hollandiában élő Nóra írása.

„Ez a föld itt a tiéd, tartsd hát erősen magyarom,

Ha nem lehettél szálfa, legyél hát cserje, vagy legyél csak gyom.” Veres Péter

Elég erős felütés, elég erős kezdet egy olyan ember számára aki nem tartotta elég erősen a magyar földet, nem járta át gyökereivel a sívó homokot, önként hagyta el hazáját. Így tettem én is és most úgymond hontalanként idén mégis ünneplek március 15-én.

Idén nem emlékeztet a gyerekek által az óvodából, iskolából hazahozott nemzeti színű saját gyártmányok tömege, nem látom a TV-ben a felhívást a nemzeti megemlékezésekre. Idén kimarad az évenkénti lázas kokárda kutatás.

Minden március 14-i este így telt, mint a 7 krajcárt keresve, átnézegetve minden fiókot, dobozkát, hogy este tízre éppen elegendő számú kokárda kerüljön megtalálására. Persze egy hét múlva valahonnan előkerült és a pofámba nevetett mind a 20 darab.

Nem, idén nem ez a forgatókönyv.

Idén senki sem marad ki az iskolából, munkából. Nekünk nem lesz hosszú hétvégénk, idén ennél sokkal több jutott. Az otthonunkban fogunk megemlékezni, csak mi a család..."...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.