2018. március 5., hétfő

MIÉRT FÁJ NEKÜNK, IRIGY PROLIKNAK, HOGY EGY TISZTESSÉGES MAGYAR EMBER GAZDAG LETT?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.03.05.


Szépjóreggelt, barátaink a jogállamban! Ha jól számoltam, már csak négy vasárnapot kell aludni és itt a mindent eldöntő izé, egyébként meg állítólag vagy kettőt és itt a tavasz, hogy az illetékes kollégák végre megnyugodjanak, és ne halljam a szájukat. És ha elmaradt az újabb magyar Oscar-díj, akkor mi van? Semmi nincs. Enyedi Ildikó pontosan tisztában volt az esélyeivel, semmi oka a csalódottságra. Én például egyáltalán nem vagyok csalódott, amiért a papírforma érvényesült és a chilei alkotás nyert, a Testről és lélekről ettől függetlenül kivételes darab, úgyhogy csak gratulálni tudok, ha még nem tettem volna. A győztesek listáját például ITT lehet tanulmányozni, és ha valakit ez érdekel egyáltalán, akkor közölni szeretném: a Vajna házaspárt összehozta az Oscar-gála, nahálistennek. Ha nem baj, a bizonyító erejű fotográfiát most nem pakolom ide, nekem ezekből ennyi is bőven elég.

És ha már a parókakészítő kaszinócsászár úr szóba került, mindenképpen gratuláció jár neki is. Mészáros Lőrinc után őt tartják a második legkorruptabb magyarnak egy, a Závecz Research által készített közvélemény-kutatás szerint. A harmadik helyet Tiborcz István érdemelte ki, őt Rogán Antal és Simicska Lajos követi. Azt most hagyjuk, hogy kinek lenne még helye feltétlenül ezen a listán, a felmérésnek az a legtragikusabb tanulsága, hogy bár az emberek nagy része elítéli a korrupciót, nagyjából belefásultak a témába. Bár a megkérdezettek 79 százaléka szerint szükség volna FÜGGETLEN korrupcióellenes ügyészségre, bár sokak számára tiszta és nyilvánvaló, hogy a magyar kormányhoz közel álló vállalkozók, illetve maguk a kormány tagjai valamilyen módon érintettek a bűzös, rohadt korrupcióban, a Fidesz még mindig nem a parlamenti küszöböt fejeli alulról, hanem. Ez a helyzet, még akkor is, ha valami elkezdődött.

A közállapotok rothadását, a rezsim és önkéntes tányérnyalóik erkölcsi színvonalát mi sem bizonyítja jobban, mint egy tegnapi cikk, ami a hétvégét ki- és betöltő Czeglédy-ügy témakörben íródott, miután néhány száz ember tiltakozását fejezte ki a korábbi szocialista politikus törvénysértő őrizetbe vétele kapcsán. Ez pedig így szól: Tüntetésparódiával sem tudta kiszabadítani a börtönből az MSZP és a DK Czeglédy Csabát. Ez, konkrétan ez a zsibbadtra hülyült kretén hozzáállás tartja a vállain a Fidesz ordas korrupt rendszerét. Hogy ezek már tényleg elhitték, bármit megtehetnek, ha a cél az, hogy az MSZP és A DK megszopja. Miközben arról van szó, hogy minden normális országban az lenne a cél, hogy aki bűnös, azt tisztességes eljárás nyomán ítéljék el, aki pedig nem bűnös, azt tisztességes eljárás nyomán mentsék fel. Itt egyik sem történik. Itt az történik, hogy a választás előtt pár héttel látványos felhajtás mellett, az egyébként munkaköri leírását magasról leszaró Polt Péter elsikálóművész lecsukat ellenzéki politikusokat. És a faszfejek egész hada nem érti, de legalábbis úgy tesz, mintha nem értené, hogy itt senki nem azt vitatja, hogy aki bűncselekményt követett el, annak ne kellene felelnie a tetteiért (lassan egy éve basztatják az embert, de nekem fogalmam nincs, hogy bűnös-e vagy sem, és azt sem hiszem, hogy ez mostanában ki fog derülni), hanem ezt a gennyedék, politikai megrendeléstől messzire bűzlő eljárást vitatja mindenki, akinek még megmaradt a józan esze. Hogy ez nem igazságszolgáltatás, ez aljas politikai baszakodás a Fidesz érdekeinek megfelelően.

Továbbá a közállapotok rothadását, a rezsim és önkéntes tányérnyalóik erkölcsi színvonalát mi sem bizonyítja jobban, mint az Echo TV Sajtóklubjának bármelyik tetszőleges alakítása. Most éppen a szolnoki performanszról van szó, amelynek keretében Huthnak a buzizás jutott eszébe a hódmezővásárhelyi taknyolásról, amiről ITT írtam. Bencsik kolléga sem bírt alulmaradni az okoskodásban, úgyhogy védelmébe vette a Mészáros-Tiborcz párost, de valami olyan hihetetlen tenyérbemászó gagyi dumával, hogy az ember hátán futkározó hideg borsóleves a fasorban nincs az érzéshez képest. Az teljesen világos, hogy ezeknek az elvtársaknak a békemenetelés mellett az a kutyakötelességük a választásig hátralévő időben, hogy mentegessék a miniszterelnök korrupt pereputtyát és úgy állítsák be, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy ezek hugyosra híztak a közpénzek és az ország hátán, és mindenki aljadék kommunista, aki nem hajlandó tudomásul venni, hogy egyesek tehetősebbek, mások szegényebbek, erről szól az élet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.