2018. március 8., csütörtök

MIT ÍGÉRNEK A VOLT DEVIZÁSOKNAK?

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.03.08.


Vasárnap délutánra tüntetésre hív mindenkit a jogászokat, civil érdekvédőket és banki károsultakat tömörítő szervezet. Az Adóskamara 12 pontban állította össze, mit várnának el a kormányzattól. Mutatjuk, pontosan mit vállaltak a kezdeményezést már aláíró pártok.

Korábban meglehetősen vázlatosan, de a történteket összefoglalva áttekintettük a devizahitelezés történetét (ezt annak is érdemes elolvasni, aki úgy érzi, érintettként mindent tud). Az egésznek külön jelentőséget adhat, hogy egyre többen reménykednek a kormányváltás lehetőségében. A jelenlegi kabinet már megmutatta, mit hajlandó tenni, de egy darabig úgy tűnt, hogy mégsem zárkózik el a devizaadósokat képviselő szervezetekkel való tárgyalástól, további intézkedések kilátásba helyezésétől. Mára azonban teljesen reménytelenné vált (legalábbis eddig) bármilyen egyeztetés.

Teendő pedig lenne. A magáncsőd egyszerűsítésére, az eszközkezelő program megújítására tavaly tavaszra ígért intézkedések ugyanis elmaradtak. Az árverési törvény módosítása pedig – ahogy a mostani moratórium is – csak arra igazán alkalmas, hogy a választásokig a szőnyeg alá seperje a gondokat.

A jogászokat, civil érdekvédőket és banki károsultakat tömörítő Adóskamara „Márciusi 12 pont” elnevezéssel összegyűjtötte, hogy ők mit várnának el a politikusoktól. Sajtóhírek szerint ezeknek az intézkedéseknek a végrehajtását aláírással vállalta a Jobbik, az MSZP-PM és az LMP. Megnéztük, pontosan miről is van szó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.