2018. március 8., csütörtök

"MOST NEM TUDOK FINOMKODNI: MOCSKOS, ALÁVALÓ TOLVAJOK

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: nepszava.hu
2018.03.07.


Sok milliárd ellopott forintjukat lepleztem le, igyekeztem ennek ellenére finoman fogalmazni, de most nem tudok: mocskos, alávaló és aljas tolvajok – így kommentálta Hadházy Ákos, az LMP társelnöke a Bors hétfői cikkét. Az Andy Vajna tulajdonában lévő bulvárlap lejárató írást közölt ugyanis az ellenzéki politikusról, részletesen taglalták Hadházy hobbiját, a repülést.

- Egy hónapja az autómból ellopták a pilótatáskámat, ennek szemlézte a tartalmát a Bors. Andy Vajna lapja a lopott iratokat nem visszajuttatta hozzám, hanem elképesztő hazugságokkal teli lejárató cikket írtak belőle – magyarázta lapunknak az LMP társelnöke, hozzátéve: az ellopott iratok gyakorlatilag pótolhatatlanok. A dokumentumok egy része természetesen újra kiadható, de az eredeti repülési napló nem. - Tizenkét év kemény munkáját lopták el és az egyik szakmámat – hangsúlyozta Hadházy.

Márványi Péter az iho.hu közlekedési portál repülés rovatának vezetője érdeklődésünkre leszögezte: valóban hatalmas veszteség a Hadházy által említett dokumentumok ellopása. Azokon a reptereken, ahol felszállt, vagy leszállt, esetleg meglehetnek ezek az információk, de minden általa használt gép gépkönyvét kellene ahhoz átbogarászni, hogy legalább a repült órák egy részét igazolni tudja a pilóta - mondta Márványi.

Az LMP társelnöke elmondta, hogy a cikk hamis állításokat is tartalmaz, ezért helyreigazítási pert indít a lap ellen. Az is figyelemre méltó, hogy nemcsak Hadházy autóját törték fel mostanában, az LMP egyik ügyvédjének szintén hasonló módszerekkel kutatták át a gépkocsiját. Arra a kérdésünkre, hogy mi állhat a lejárató cikk hátterében, Hadházy azt mondta, az időzítés oka valószínűleg az, hogy egyértelművé tette: kizárólag egyéni körzetekben, a Fidesszel szemben induló jó jelölt esetén az ellenzék legszélesebb - a Jobbiktól MSZP-ig terjedő – együttműködését szorgalmazza.

Megkerestük a Bors szerkesztőségét, és megkérdeztük, Hadházy kijelentései után akarják-e nyilvánosságra hozni, hogy milyen forrásból informálódtak, valamint terveznek-e feljelentés tenni a rendőrségen. Ezidáig nem érkezett válasz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.