2018. március 15., csütörtök

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI ELMEBAJ AVAGY A MAGYAR REZSIMTUDOMÁNY

ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
Szerző: jotunder
2018.03.15.


Kaptam egy videót, amin a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Belügyi Tudományos Tanácsának (anyátok) rendezvényén beszél régi kedves ismerősünk Prof. Dr. Bukovics István teológus-tábornok és gyakorló elme.... jogi képviselőnk nem tudom miért néz rám ilyen kétségbeesetten, mintha nem tudnék rendesen befejezni egy mondatot. 

Bukovics admirális a valószínűségszámítást világítja meg a Nemzeti Közhülyeképző hallgatósága előtt. Csak sajnálhatjuk, hogy Orbán Viktor nagyherceg (aki részt vett a konferencián) már elhajtatott egyik kastélyába megnézni hány pingvint lőtt le a reggel Semjén Lajos, hány csengertomaj-létarátói eurómilliárdos fektetett be Kósa Zsolt intő útmutatása szerint. Ezért pont kihagyta a Poisson-eloszlást. Pedig.

Bukovics ellentengernagy az általános iskolai/emeltszintű óvodai valószínűségszámítástól némileg eltérő módon azt vélelmezi (19:00), hogy - idézem a professzort, az MTA doktorát (tényleg basszák meg az urak a sarkantyújukat) -"csomósódások" tapasztalhatók a Poisson-eloszlásban : ha egy esemény kétszer bekövetkezik, akkor vélhetően harmadszor is. Ez nagyjából annak az észrevételnek az általánosabb megfogalmazása, hogyha egy érmével egymás után háromszor dobtunk fejet, akkor vélhetően negyedszerre is fejet fogunk dobni, és, ez is kiderül a videóból, hogy utána sokáig írást fogunk dobni.

Nem tudom mikor készült a felvétel, vélhetően régebben, azóta fejlődött a rezsimtudomány, ma már ilyen Poisson nevű nyilvánmigránsokat nem idézünk, csak Gróf Zebegényi Tituszt, de az tény, hogy Bukovics marsall jelenleg is tagja a Nemzeti Közdilinyó Belügyi Tudományos Tanácsának.

Ezek fognak a magyar nép nyakán ülni még vagy húsz évig.... Gratulálunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.