2018. március 21., szerda

NINCS MESE! - ORBÁN FENYEGETÉSE FŰ ALATT MÁR MŰKÖDIK

VÁROSI KURÍR - KERÍTÉSEN INNEN
Szerző: MÁTRAI ANNA
2018.03.21.


Orbán Viktor fenyegetése, amit újabb megválasztása utánra ígért, úgy tűnik eddig is működtek, csak nem beszélt róla nyíltan. Hétfői nappal egy újabb civilszervezetet vegzáltak, a Tévelygőkért Alapítvány Mesekörét kitiltották a börtönökből. 

Nincs több mese!


Kitiltották a Tévelygőkért Alapítvány Mesekörét a börtönből – írja a Feldmár Intézet a Facebook-oldalán és szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében is.

“A mai nappal kitiltották a Tévelygőkért Alapítvány Mesekörét a börtönből, ezzel az egyik utolsó valódi civil szervezetet zárták ki a büntetés-végrehajtásból. A Feldmár András és Büky Dorottya által 2011-ben létrehozott programot megvalósító alapítvány korábban a Norvég Civil Alap támogatásával, 2016 óta pedig önkéntesekkel, társadalmi munkában dolgozott a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben, minden pénteken 15-17 óráig, többszörösen büntetett elítéltekkel. A Mesekör program keretében a fogvatartottak a saját életük élményeiből gyermekeik számára mesejátékokat állítottak össze. A program a maga nemében a világon egyedülálló. Volt. A mai napon szűkszavú értesítést kaptunk a börtönből, hogy:

“Mesekörünk létezését fel kell függesztenünk, szigorodtak a fogvatartottak mozgatására, életére vonatkozó szabályok, valamint a mi intézetünkben is elindult az elvándorlás a személyi állomány vonatkozásában.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.