2018. március 13., kedd

NOCSAK! KOVÁCS ZOLTÁN SZERINT A FIDESZ NEM HAJT A KÉTHARMADRA - SZELESTEY LAJOS NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLÉJE

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: SZELESTEY
2018.03.13.

- Szíjjártó máris nagy terveket sző az új olasz kormánnyal kapcsolatban a migráció ellen

- A Fidesz még nem tért magához a hódmezővásárhelyi pofon után és csak gyengítik az újabb és újabb korrupciós ügyek

- Ha Fico bukik, amire jó esély van, akkor fontos szövetségesét veszti el Orbán Viktor


New York Times/Reuters

Magyarország a jövőben szorosabban egyeztetni kívánja menedékpolitikáját Ausztriával és Olaszországgal, miután az olasz választásokon feljöttek a migránsellenes pártok. Ezt a Szíjjártó Péter közölte, kiemelve, hogy bevándorlás-ügyben nagyon hasonló Bécs, Róma, illetve a V4-ek álláspontja, ezért logikus az együttműködés. Megjegyezte, hogy a kooperáció nem a Nyugat, hanem a migráció ellen irányul, és a nemzeti biztonságot tartja szem előtt, mert az a legfontosabb. A jelentés rámutat, hogy a bevándorlás kapcsán kirobbant vita aláásta a bizalmat az unión belül, meggyengítette az egységet, mivel a keleti tagok nem fogadták el a kvótadöntést. Ezen belül Orbán Viktor vallja az egyik legkeményvonalasabb álláspontot, választási kampányát a migráció heves elutasítására építi. Szíjjártó különben a kormányfőhöz hasonlóan nem gondolja, hogy szerencsétlen lett volna Lázár János bécsi videója. Merthogy nagyon sok muzulmán gyereket iratnak be a bécsi iskolákba, így a kérdés nyitott.

Die Presse

A magyar kormányfő védelmébe vette a Bécs elleni durvaságot, miközben az osztrák főváros mind inkább része lesz a magyar választási küzdelemnek. Kovács Zoltán ezúttal az osztrák újságírókat igyekezett meggyőzni az Orbán-kabinet igazáról. Azzal érvelt a kinti magyar nagykövetségen tartott tájékoztatón, hogy nálunk sokan ugyanúgy vélekednek Bécsről, mint Lázár János. Szerinte azonban a Nyugatnak el kell fogadnia a közép-európaiak bírálatát, ugyanúgy, ahogy azok éveken át elviselték a nyugati kritikát. Faymann volt kancellárra utalva hangsúlyozta, hogy az nácikként becsmérelte a magyarokat. A menekültválság idején egészen pontosan az hangzott el, hogy ha menedékkérőket vonatra rakják és azt mondják nekik, hogy a szerelvény egészen máshová megy, mint ahová a végén megérkezik, nos, ez a földrész legsötétebb időszakára emlékeztet.

Jelenleg összeköti a magyar és az osztrák kormányt, hogy mindkettő az illegális migrációt állította a választási kampány középpontjába. Csak Magyarországon ez még kiegészül a Soros, illetve az ENSZ elleni hadjárattal. A Fidesz azonban ideges Hódmezővásárhely után, és még inkább elbizonytalanítja, hogy egyre újabb korrupciós ügyeket lepleznek le. Kovács úgy nyilatkozott, hogy pártjának nem célja a kétharmad megszerzése. Ma egyébként az ellenzéki osztrák szociáldemokraták vezetője fogadja Karácsony Gergelyt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.