2018. március 12., hétfő

NYÍLT LEVÉL AZ EBESZ-NEK A MAGYARORSZÁGON TAPASZTALHATÓ VÁLASZTÁSI CSALÁSOKRÓL

CIVILHETES BLOG
Szerző: SZÁSZ GÁBOR
2018.03.12.


E nyílt levelet aláíró pártok és civil szervezetek képviselői a választások előtt egy hónappal megdöbbenve és aggodalommal szemlélik, ahogy Európa szívében egy velejéig korrupt rezsim a választási rendszert is megfertőzi.

A magyarországi választásokat már akkor elcsalták, amikor ki sem hirdették. Olyan törvényeket hoztak, amelyek betarthatatlanok és könnyedén kijátszhatók. Átrajzolták a választási kerületeket; eltérő szabályokat hoztak a külföldön élőkre; közmunkásokkal gyűjtették a jelöléshez szükséges aláírásokat; álcivil szervezeteknek juttatnak tetemes összegeket kormánypropagandára; közpénzen működtetett önkormányzati újságok és egyházak kampányolnak a kormány mellett; a közmédia lényegében csak pártpropagandát működtet; oligarchák tiltott pártfinanszírozást folytatnak; valamint tiltott adatbázisokkal történik a jelöltajánló listák kitöltése, olykor egymásról másolása, ráadásul többségében olyan kamupártok körében, amelyek csak a választáson tűnnek fel, egyébként pedig nem folytatnak semmilyen aktivitást. Ezen kamupártok célja az ellenzéki szavazatok megosztása, valamint az állami támogatás megszerzése.

A városok látképe teljesen elcsúful a kormányzati plakátok tömegétől, amelyeket teljesen áthat az idegengyűlölő rasszizmus.

A képviselőjelölt-ajánláshoz szükséges aláírásokat csak olyan pártok képesek összegyűjteni, amelyek kellő vagyonnal rendelkeznek ennek végrehajtásához.

A választási rendszerünk korrupt, antidemokratikus és erősen részrehajló. Az ellenzéki pártok programja, közleményei és tevékenysége csak rossz színben kerülhet be a közmédiába; bizonyos pártokat pedig egyszerűen cenzúráznak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.