2018. március 4., vasárnap

ORBÁN 12 ÉVE KERÜLI A NYILVÁNOS VITÁT

INDEX
Szerző: FÁBIÁN TAMÁS
2018.03.04.


Orbán nem áll ki vitázni az ellenfeleivel, mert pillanatnyilag nem érdeke a Fidesznek. Régen azért ez nagyon máshogy nézett ki. Ellenzékből még Orbánék kardoskodtak, hogy Medgyessy és Gyurcsány vállaljon nyilvános tévévitát a listavezetőjük ellen. Tizenkét éve azonban Orbán változatos indokokra hivatkozva, de mindig kibújik az élő tévévita alól. Pedig igény lenne rá, a legutóbbi kormányfő-jelölti vitát több mint négymillió választó nézte meg a voksolás előtt.

Magyarország miniszterelnöke az Országgyűlésben számtalan alkalommal vitatkozott az ellenzék jelöltjeivel. "A viták ideje lejárt, ez most a választók döntésének ideje." - írta kérdésünkre Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Nehezen értelmezhető, miért járt le a viták ideje, holott több mint egy hónap van még a választásokig, miniszterelnök-jelölti vitákat pedig az egész világon megelőző napokban, hetekben szokás tartani. Így volt ez korábban Magyarországon is, azokon a választások előtti tévévitákon is, amelyeken Orbán Viktor részt vett.

Orbán megígérte Medgyessy-nek


Az első ilyen vitát 1994-ben tartották, a választás első fordulója előtt három nappal rendezett eseményen Boross Péter akkori kormányfő az MDF, Kuncze Gábor az SZDSZ és Horn Gyula az MSZP listavezetőjeként jelent meg - olvasható az MTI archívumában.

1998-ban is volt miniszterelnök-jelölti vita, akkor a két választási forduló között a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem kezdeményezte a vitát, a meghívást Horn Gyula kormányfő és Orbán Viktor is elfogadta. Ezután a Fidesz megnyerte a választásokat. (A vitát itt lehet megnézni.)...





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.