2018. március 26., hétfő

ORBÁN AKÁR TELJESEN ÖNKÉNYURALMIVÁ TEHETI A RENDSZERT - NEMZETKÖZI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió /CSERNYÁNSZKY JUDIT
2018.03.26.


A diktatúra felé tart az ország, és Sorost hibáztatja a kormány minden bajért – ad betekintést Paul Lendvai Orbánról szóló legújabb könyvébe Charles Gáti, a Johns Hopkins Egyetem professzora a Washington Postban, a könyv amerikai kiadása alkalmából.

A zsidóként beállított, óriásplakátokról visszaköszönő Soros és az ellene indított választási kampány sikerét misem bizonyítja jobban, minthogy a szavazók egy része a Soros Párt ellen tervez szavazni, miközben nincs ilyen párt, de ez nem zavarja őket. Hiszik, ha nem lenne külföldi ellenségünk, akkor Magyarország jobban teljesítene, s szerintük ez az oka annak, hogy az öt legszegényebb uniós ország közt vagyunk. Ám, nem ezért menekült Nyugatra a lakosság csaknem 5 %-a, hanem azért, mert a történelemből ismert, jelen esetben épp a Soros konspirációjának áldozatává vált Magyarország – vélik ugyanők.

A Washington Postban Charles Gáti személyes történetet is elmesél: 1989-ben ismerte meg Orbánt, aki egyik könyvét szerkesztette a Századvégnél épp azon a hatalmas Xerox gépen, amit a Soros Alapítványnak köszönhetett az intézmény. Jó tett helyébe jót ne várj – vélhetné Soros nem alaptalanul. Paul Lendvai könyvét széleskörűnek, átfogó tanulmánynak tartva ír Orbán színeváltozásairól, kiemelve: miként lett oroszellenesből Putyin-baráttá. Illetve, hogy agyafúrt és tehetséges politikai kaméleonként miként húzta be pártját a mindig adódó üres politikai résbe, s lett belőle nacionalista. S mint egykor az apja, most 54 évesen ő sem tűr meg mást maga fölött. S ha most ismét alkotmányozó többséget szerez, akkor úgy átírhatja az alkotmányt, hogy a fél-autoriter rendszerből teljes önkényuralmi legyen, Horthy modelljét követve. Megzabolázza az igazságszolgáltatás, a választási rendszer és sajtó maradék függetlenségét is. Washington még tartja magát korábbi bírálataihoz, noha ’fake news’ módjára Orbán amerikai lobbistája más színben akarja láttatni őt. Az Európai Uniónak azonban komolyabban kellene vennie, mert lengyel, olasz és brit szövetségeseivel és a Trumppal együtt hangoztatott önállósági törekvésekkel eredményesen harcol az Unió integritása ellen...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.