2018. március 31., szombat

ORBÁN VIKTOR ZSOLDOSAI

HVG ONLINE - ITTHON
Szerző: GERGELY MÁRTON
2018.03.30.


"Nagyjából kétezer fizetett ember dolgozik most Magyarországon azon, hogy az előttünk álló választások során meg tudják buktatni a kormányt. Információkkal, jelentésekkel, elemzésekkel rendelkezünk, így névre szólóan is tudjuk, hogy kicsodák dolgoznak Magyarország bevándorló országgá alakításán"


– ezt nyilatkozta nagypénteken a magyar miniszterelnök az állami rádióban.

Orbán Viktor tehát tudni véli, hogy kik azok, akik a kormány megbuktatásán dolgoznak. Név szerint. Akkor próbáljuk pontokba szedni azt, amit erről gondolunk, hogy a leegyszerűsített politikai vitában is könnyen lehessen érteni.

1.

A kormány megbuktatása közel nyolcmillió, állandó magyar lakcímmel rendelkező állampolgár és mintegy 400 ezer, szavazási szándékát előre jelző magyar kettős állampolgár joga és szabad döntése. Április 8-án minden polgár eldönti, akar-e szavazni, és ha igen, győzelmet vagy bukást kíván-e Orbánnak.

2.

Orbán akár tudhatja is azok nevét, akik kormányt buktathatnak, ha épp úgy tartja kedvük. A Nemzeti Választási Iroda ugyanis összeírt mindenkit, aki szavazni jogosult. Amit Orbán viszont nem tudhat, hogy ki az közülük, aki a bukására szavaz, mert a választás titkos.
3.

A kormány megbuktatásáért fizetett munkát végezni szintén legitim. Minden ellenzéki párt főállású politikusa ilyen, ráadásul a központi költségvetésből, törvényileg szabályozott rendben jár a pénz. Nincs abban sem antidemokratikus, ha ők felfogadnak a kampányra reklámszakembert, kommunikációs trénert, tanácsadót, sofőrt, közösségszervezőt vagy éppen testőrt. Erre is közös pénzünket áldozzuk.
4.

Magyarországon lobbizni is szabad annak érdekében, hogy a regnáló kormány valami mellett vagy ellen döntsön. Megteszi ezt a katolikus egyház, amikor szigorúbb abortusztörvényt kér, vagy állami támogatást akar saját beruházásaihoz. Szeretne tehát olyat is, amely jelentősen korlátozza a valláshoz semilyen viszonyt nem ápoló polgár jogait. Lobbiznak a vadászszervezetek főállású és társadalmi munkát végző tagjai is, ahogy velük szemben az állatvédők. A civilek is lobbizhatnak, hogy kapjon valaki több védelmet, cégek pedig azért, hogy kapjanak ugyanazok kevesebb védelmet. Csak legyen mindez transzparens.

5.

Orbán Viktor bármit is állít, külföldi pénzből is lehet főállású lobbitevékenységet folytatni. Maga a kormányfő is fel szokott lépni, amikor a német ipari vagy az amerikai kereskedelmi cégek budapesti képviselői elegáns fogadást szerveznek, hogy a kormány az ő igényeik szerint alakítsa az ország törvényeit. Ilyenkor például stratégiai partnerségért lobbiznak, amit Orbán maga ír alá. Ennek keretében több külföldi gazdasági bevándorló érkezik az országba távoli, nem keresztény kultúrájú országból. Japán menedzserek, koreai mérnökök vagy indiai könyvelők.

És akkor számoljunk:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.