2018. március 10., szombat

ÓRIÁSI SASKABARÉVÁ VÁLTOZTATTÁK KUNHALMI ESTÉJÉT

INDEX
Szerző: DULL SZABOLCS
2018.03.09.


"Volt az a fideszes képviselő, aki a Soros-disznósat posztolta, hogy hívják? Pócs János. Koncentráltam, nehogy ö-vel mondjam a nevét véletlenül." (Kuncze Gábor)

Aki az utóbbi hónapokban, években balos rendezvényeken járt, egy dolog biztosan megmaradt benne: a szereplők jellemzően szomorkásan, keserűen, önmarcangolóan beszélnek magukról, az összefogásról, a jövőről, a lehetőségekről.

Így elég nehéz kampányolni persze, választások előtt az ellenfelet kell szidni, lehetőleg frappáns fordulatokkal. Kunhalmi Ágnes MSZP-s képviselő pestszentimrei fórumán mintha el is határozták volna, hogy durván szakítanak a köldöknézegető, búslakodó gyakorlattal. A felszólalók olyannyira elsütötték az összes, elmúlt 4-8 évben elmaradt poénjaikat, hogy a kétórás fórumból három Saskabaré is kitelt volna.

"Ki szokott Orbán Viktor-beszédeket hallgatni? Na jó, én sem ajánlom. Alacsony vérnyomással, ha már az orvos sem tud mit kezdeni magukkal, akkor." (Dobrev Klára)

Kunhalmi Ágnes 2014-ben csak kevéssel, 56 szavazattal kapott ki a fideszes Kucsák Lászlótól a XVIII. kerületben. Emlékezhetünk, ezen múlt végül a Fidesz kétharmada. A baloldal most nagyon számít a győzelemre ebben a választókerületben, így nem is véletlen, hogy bevetették a fórumozó nehéztüzérséget.

"Egy helyi lejárató kampánylapban kisatírozták Kunhalmi Ági fogát. Én meg tízezreket költök egy foghúzásra!" (Lendvai Ildikó)

Az előbb elejtett idézetekből már látszik, hogy Kunhalmi a baloldali közegben elég népszerű támogatókat nyert meg magának erre az estére. Eljött Dobrev Klára, a DK-s first lady, Gyurcsány Ferenc felesége; Lendvai Ildikó volt MSZP-elnök, aki ugyan visszavonult, de a fórumozás így is a kisujjában van; és Kuncze Gábor volt SZDSZ-elnök, akit még aktív politikus korában is talán jobban szerettek a szocialista szavazók, mint a saját pártjának hívei...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.