2018. március 11., vasárnap

ÖT BIZONYÍTÉK ARRA, HOGY A FIDESZ TART AZ ÁPRILIS 8-I VÁLASZTÁSTÓL

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2018.03.11.


Néhány hónapja még a miniszteri bársonyszékeket osztogatták egymás között a kormánypárt meghatározó politikusai, most néhányuk fejében még az is megfordult, hogy akár az is megtörténhet, hogy be se kerülnek a Parlamentbe. Az ellenzék a lehetőségekhez képest jól hajrázik, ám az igazi kérdés az, hogy sikerül-e megegyezniük időben a visszaléptetésekről az esélyesebb jelöltek javára. A Fidesz mindeközben úgy viselkedik, mint egy elszabadult birodalmi lépegető, amely számára csak az a fontos, hogy minél nagyobb pusztítást végezzen a környezetében, így olykor olyan virágokra is rátapos, melyeket maga a kormánypárt ültetett.

1. Bebikázott Békemenet. Évek teltek el Békemenet nélkül, és lassan elhittük, hogy már nem hisz régi csodafegyverében Orbán Viktor. A vásárhelyi időközi polgármester-választáson elszenvedett vereség után azonban reaktiválták a csodacsapatot, amely képes elővarázsolni az ország minden szegletéből azokat a tántoríthatatlan kormányhíveket, akik bármikor és bármiért odateszik magukat, ha Orbán Viktor hadba hívja őket. Most éppen nem tudni, hogy Soros György, a migránsok, esetleg az ENSZ ellen menetelnek, de az tuti, hogy egyfajta erődemonstrációnak szánja a miniszterelnök és stábja a március 15-i rendezvényt. Ha meg tudnak mozgatni 200-300 ezer embert, és azt a kormánypárti média felturbózza mondjuk félmillióra, akkor erőt adhat a kissé bizonytalanná vált Fidesz-tábornak az „egy a tábor, egy a zászló” vizuális megjelenítése a pesti utcákon. Ha azonban a vártnál kisebb lesz az érdeklődés az ingyenes buszoztatás ellenére is, akkor a Békemenet sem tud új lendületet adni a Fidesz kissé megfeneklett kampányának.

2. Osztódással szaporodó kamupártok
. Már a második választást kell átélnünk úgy, hogy tehetetlenül nézzük a bőséges állami juttatásokra utazó úgynevezett kamupártok mohóságát. A Fidesz úgy alkotta meg az új választási szabályokat, hogy az lehetőséget adjon olyan pártok indulásának is, amelyek nyilván nem gondolják komolyan, hogy a semmiből érkezve, szervezet háttér és politikai tartalom nélkül akár egy százalékot is megcsípnek a parlamenti helyekért folytatott versengésben. Már az is bosszantó, hogy az összes negatív csúcsot megdöntő Munkáspárt él és virul, és minduntalan célba veszi Thürmer Gyula vezetésével a bűvös egyszázalékos célt, amely még zsíros állami támogatással kecsegtet, így néhány pártfunkcionáriusnak biztosít biztos megélhetést négy évre. Nos, a Fidesz mindent elkövet annak érdekében, hogy a választók komolyan vegyék a kamupártokat, így levakarjanak néhány száz ellenzéki szavazatot az ellenoldalról. Főként olyan helyeken segítettek ezeknek a bizniszformációknak, ahol akár 100-150 szavazat is eldönthet egy billegő körzetet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.