2018. március 28., szerda

PONT OTT KÖLT MILLIÁRDOKAT A KORMÁNY, AHOL BEVÁSÁROLT MÉSZÁROS LŐRINC

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2018.03.28.


A kormányfő barátja megint jókor volt jó helyen: befektetett valahol, majd kiderült, a kormány pont ott indít turizmusfejlesztési programot – írja a szerdai Népszava.

Bodrogkisfaludon az olcsón megszerzett borászat és pálinkafőzde után a kikötőt is bekebelezheti Mészáros Lőrinc, akinek folyóparti birodalma szállodával meg étteremmel is bővülhet. A kormány pedig épp most indít a Bodrogot is érintő, 4,6 milliárdos folyami turizmusfejlesztési programot – olvasható a Népszavában.

A lap szerint a felcsúti polgármester alig egy évvel azelőtt vetette meg a lábát a Bodrog partján, hogy a kormány hivatalosan is bejelentette a turisztikai programot: beindítják a nyaralóhajó turizmus programot a Bodrog Tokajtól a szlovák határig terjedő szakaszán is.

A tervek szerint az állami projekt részeként a kiszemelt folyóknál 15-20 kikötőhelyet létesítenek, ahol tankolási és tisztálkodási lehetőséget is biztosítanak a 8-10 főt befogadó, vízi jogosítvány nélkül vezethető járművek utasainak.

Mészáros Lőrinc pincészeténél néhány hete talajfeltöltést végeznek a parton a Dereszla Pincészet bodrogkisfaludi borfeldolgozója mögött. Szintbe kezdték hozni a pincészethez tartozó, most a kompkikötőnek helyet adó területtel. A megkérdezett környékbeliek kivétel nélkül azt állították: szállodát, panziót, éttermet, látvány-pálinkafőzőt építenek ott, illetve bővítik a kikötőt.

Nem mellékes az sem, hogy a Mészáros-birtok közvetlen telekszomszédja a Kalóz Kikötő és Yacht Club, amely 7 ezer négyzetméteren saját és bérelt part menti ingatlanokkal rendelkezik, vízfelületet is bérel.

Helyben többen is úgy tartják, hogy előbb-utóbb összekapcsolnák majd ezt a kikötőt és a Mészáros-birtokot, így a telkek határán lévő komp útban lesz. Bodrogkisfalud polgármestere, Ádám László érdeklődésünkre annyit mondott: neki is fülébe jutott már az elképzelés, hogy az önkormányzat által működtetett kompot megszüntetnék vagy áthelyeznék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.