2018. március 9., péntek

SEGÍTS LEBUKTATNI A KAMUPÁRTOKAT!

ÁTLÁTSZÓ - ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2018.03.09.


Nagyjából 10 perc ráfordításával sokat tehetsz a választás tisztaságáért. Csak ki kell kérned a választási irodától, mely pártok gyűjtőívein szerepel az aláírásod. Mutatjuk a lépéseket és a formalevelet.

Idén minden korábbinál több, összesen 40 országos pártlistát jelentettek be a Nemzeti Választási Irodánál (NVI). Ez azt jelenti, hogy 8-9 milliárd forint közpénz mehet el a pártok kampánytámogatására.

Bár a törvény szerint azoknak a pártoknak, amelyek a választáson nem érnek el 1%-ot, vissza kell fizetniük az állami támogatást, de a 2014-es országgyűlési választás után 2 milliárd forintot nem tudott behajtani a NAV.

Vélhetően az idei 40 között is több olyan kamupárt van, ami csak az állami kampánypénzre hajt, és a választás után eltűnik. Az ilyen formációk általában egymás között adják-veszik-cserélgetik vagy ismeretlen helyekről szerzik be a választópolgárok adatait, amiket aztán leadnak az aláírásgyűjtő íveiken, hogy regisztrálja őket az NVI, és megkapják az állami támogatást. Aztán huss… se párt, se közpénz.

Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke azt nyilatkozta, hogy ők sajnos nem tudják ellenőrizni a pártok ívein szereplő aláírások hitelességét.

Te viszont leleplezheted a csaló kamupártokat, akik valahonnan megszerezték az adataidat, és odahamisították az aláírásodat az ajánlóívükre, hogy felmarkolhassák az állami támogatást! Csak ennyit kell tenned:

1, Töltsd ki ezt a kérvényt a személyes adataiddal.

2, Mentsd el pdf-formátumban.

3, Hitelesítsd Ügyfélkapuval elektronikusan itt.

4, Keresd ki a körzeted választási irodájának email-címét itt.

5, Küldd el nekik a kérvényedet.

6, Ha a kapott válaszban olyan ajánlás is szerepel, akinek biztos nem írtál alá, tegyél feljelentést választási csalás gyanúja miatt!

7, A hamis ajánlás megjelölésével küldd el nekünk a választ az info@atlatszo.hu címre
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.