2018. március 9., péntek

TÍZ JÓ DOLOG VANCOUVERBEN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Lívia
2018.03.


Múlt héten olvashattátok Lívia írását a kétarcú Vancouverről, amiben akkor az árnyoldalakat emelte ki talán erősebben. Most viszont a Tíz dolog-sorozat részeként elsősorban arról lesz szó, ami kifejezetten jó és kellemes a kanadai városban.

„Kanada nyugati partjának csücskében, az Egyesült Államok határához igen közel, a maga nyugalmas és toleráns kultúrájával, s fenomenális természeti látványosságaival mondhatjuk, hogy Vancouver a fasorba utasítja eme ország többi nagyvárosát.

Az előző Vancouverről szóló irományban a város kulturális vonatkozásairól volt szó vegyesen, úgy ebben a cikkben összeszedtem 10 dolgot, mely abszolút az elkápráztató és leginkább az előnyös oldalát hivatott az itteni életnek bemutatni.

Gasztronómia

„Mit szeretnél, drágám? Főzzünk otthon, vagy elmegyünk valahova?” Válaszolni e kérdésre ebben a városban több, mint kihívás.

Az etnikai sokszínűség adta étkezési hagyományok és a fantasztikus minőségű alapanyagok bősége miatt itt tényleg szinte mindent megkapni, ami szem-szájnak ingere.

Friss sushira fáj a fogad tradicionális japán módon elkészítve abból a halból, amit ma fogtak? Esetleg egy indiai család kis vendéglőjében vajas csirkét majszolnál? Vagy elmész az olasz övezetbe, ahol a pasta mindig al dente?..."...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.