2018. március 23., péntek

VALAMI KAVARÁS VAN A PHARAON-VAGYON KÖRÜL, DE TITOK, HOGY MI

ALFAHÍR.HU
Szerző: Alfahír
2018.03.22.


Korábban Tiborcz Istvánék tulajdonában állt az a cég, mely ellen szerződés érvénytelensége miatt indítottak pert Gaith Pharaon fiának nemzetközi vállalkozásai. A Postabank-székház tulajdoni lapján szerepel a perindítás, de a tárgyalást üzleti titokra hivatkozva zárttá nyilvánították.

Szerződés érvénytelensége miatti pert indított a néhai Gaith Pharaon fia, Laith Pharaon. A nemzetközi cégbirodalom 49 éves örököse, aki egyébként Forma-1-es motorcsónak-versenyző is volt, mi több, 2002-ben a világbajnokság ezüstérmese lett, apja halála után a gigavállalatainak elnöke, vezérigazgatója lett.

Az eddig is nyílt titok volt, hogy az Amman M. A. Abu Namous nevén és ügyvezetése alatt levő kft.-k valójában Gaith Pharaon magyarországi érdekeltségeit takarják, most ez be is bizonyosodott. Laith Pharaon három cége ugyanis pert indított Namous és a Pharaon név mögé biggyesztett görög betűkkel jelölt cégek ellen.

A felperesek a Bay View International Group S.A., a Pharaon Investment Group Limited Holding és a Pharaon Commercial Investment Group. Az alperesi oldalon pedig szerepel az a Pharaon-Kappa Kft. is, melyet Orbán barátjának, Adnan Polatnak Hollandiában bejegyzett cégétől, a HBRE International Investments B.V.-től, valamint Orbán vejének, Tiborcz Istvánnak BDPST Zrt.-jétől vásárolt meg a Pharaon-Omega Kft. A céget ekkor még AMX Nador House Kft.-nek hívták, nem véletlenül. Ugyanis azzal a céllal alakult, hogy megvásárolják a budapesti József Attila utca és József nádor tér sarkán található egykori Postabank-székházat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.